Prinses Maxima op Uitblinkersgala


Prinses Maxima op Uitblinkersgala
06-10-2011 8:00

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maxima der Nederlanden was aanwezig bij het MBO Uitblinkersgala 2011, dat op 4 oktober plaatsvond in Amsterdam. De prinses bracht een bezoek aan de HMC-stand waarbij ze sprak met meubelontwerper/maker Koen Broersen en houten jachtbouwer Harry Adema, net afgestudeerd HMC’ers en Heleen van Baarsen, locatiedirecteur HMC Amsterdam.Prinses Maxima in gesprek met Heleen van Baarsen.


Broersen en Adema gaven de prinses uitleg over hun eindexamenwerkstuk, de Catboot, die prominent aanwezig was op het gala. Prinses Maxima was onder de indruk van het enthousiasme van beide HMC'ers en prees hen om hun durf als jonge ondernemers.

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart, was ook aanwezig op het Uitblinkersgala en zij heeft een WooBow (flexibele kruk) van oud-HMC’er en meubelmaker Ruud Davidse in ontvangst genomen.Minister Van Bijsterveldt-Vliegenthart op de WooBow van Ruud Davidse.
Het jaarlijkse Uitblinkersgala draait om MBO-studenten die zich hebben onderscheiden vanwege een opvallend talent of klinkende prestatie, of omdat zij zich op een hartverwarmende manier hebben ingespannen voor anderen. De MBO Raad organiseert het Uitblinkersgala onder de vlag van Dit is mbo!, een samenwerkingsverband van de MBO Raad, Colo, Stichting BBN en MBO 2010.

Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, met onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam. Door middel van professionele docenten en intensieve contacten met het bedrijfsleven worden de leerlingen opgeleid voor een beroep in de praktijk. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches  werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en deeltijdopleidingen.
 

<< October 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >