Lezing BNI in het teken van visuele taal en sfeer


Lezing BNI in het teken van visuele taal en sfeer
17-08-2011 9:48

De zintuigen spelen een cruciale rol bij de beleving van de wereld om ons heen. Wat we zien, horen, ruiken, proeven en voelen bepaalt hoe we de wereld ervaren. In de eerste lezing van de reeks Spatial Senses kwamen alle zintuigen aan bod. In de tweede lezing stond de neus centraal en de derde lezing stond in het teken van tast. Op 15 september zal Mieke de Bock in het Pakhuis de Zwijger te Amsterdam aandacht besteden aan het zintuig zien. Visuele taal en sfeer zullen de basis vormen op deze avond.

Met visuele taal bedoelt Mieke de Bock dat we met elkaar communiceren door datgene wat we zien. Het is in de huidige maatschappij hét instrument om elkaar goed te begrijpen en om zinvol met elkaar te communiceren. Krijgen we meer kennis van en respect voor de betekenis van het visuele, dan is het makkelijker met elkaar te communiceren. Het woord sfeer gebruikt zij om de ontstane stemming te beschrijven - door het samenvoegen van kleur, materiaal, dessin en vorm. Onder andere interieurarchitecten werken voor opdrachtgevers die naast de kwaliteiten van de ontwerper ook aandacht willen voor hun smaakpreferentie of merkuitstraling. Het begrijpen van sferen, visueel als psychologisch kan inzicht bieden in de veranderende tijdswaarden en persoonlijke smaakbehoeften.

 

Mieke de Bock is specialist op het gebied van visuele communicatie en werkt voor  bedrijven zoals Auping, Keramag en Triodosbank. Zij studeerde aan de Academie voor Industriële Vormgeving Eindhoven AIVE en binnenhuisarchitectuur aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Tijdens haar studie en eerste baan raakte zij geïnteresseerd in de verschillen in de stijlbehoeften en zocht zij naar een manier om deze uit te leggen. Zij bracht een visuele taal tot stand, deze bestaat uit een aantal stijltools voor stijlanalyse. Naast stijlonderzoek houdt zij zich ook bezig met waardenonderzoek voor merken en organisaties. Met behulp van deze methodieken en onderzoeken legt zij de basis voor de essentie van een merk en vertaalt zij dit in design voor producten en interieurs.
 

Voor meer informatie: http://www.bni.nl/nieuws-en-projecten/

<< August 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >