Excursie naar daglichtprojecten


Excursie naar daglichtprojecten
28-09-2010 9:00

Stichting Living Daylights organiseert in samenwerking met Velux Nederland een excursie naar een drietal fascinerende daglichtprojecten in Amsterdam. Op  donderdag 30 september op het Steigereiland bezoeken de deelnemers aan de excursie het woonhuis van Rocha Tombal Architecten en de galeriewoning van Tom Bergevoet. Tevens zal het woningcomplex Crystal Court van Tangram Architekten worden bezocht.

In Huis IJburg, een ontwerp van Rocha Tombal Architecten, speelt het daglicht een artistieke rol.  Dit is goed te zien op de prachtige foto’s van Christian Richters. Volgens één van de juryleden: “De woning is zo ontworpen dat de bewoners als het ware steeds naar het daglicht toelopen”. Bijvoorbeeld in het trappenhuis, waar een strook in het dak zorgt voor een aangename en richtinggevende daglichttoetreding. Lopen naar het licht, wie wil dat niet?

Kavel R205, ofwel de galeriewoning van Tom Bergevoet op het Steigereiland, valt op omdat de woning als het ware één groot communicerend vat is. Op de bad- en slaapkamer na, staan alle ruimtes met elkaar in verbinding. Het daglicht bereikt nagenoeg elke ruimte in de galerie en woning. Het contrast tussen de donkere en de lichte ruimtes wordt hierdoor benadrukt. De daglichttoetreding is duidelijk ontworpen met de woonfuncties van de verschillende ruimtes als leidraad.

Het derde bezoek, Crystal Court van Tangram Architekten bestaat uit enkele “stapels” woningen, verbonden door een imponerend atrium, waarin groen en glas een grote rol spelen. Door een goed overwogen manier van stapelen zijn er tussen de woningen allerlei doorkijkjes gecreëerd, waardoor er ruim zicht is op het park en het daglicht van veel kanten binnenvalt. De lichtval in het glasoverkapte atrium vond de jury zeer indrukwekkend. Bart Mispelblom Beyer en Charlotte ten Dijke ontwierpen dit bijzondere project.

Het vervoer van en naar Crystal Court vindt plaats per bus. Terug op het Steigereiland, zullen de verantwoordelijk architecten een korte presentatie geven over hun projecten en de speciale aandacht voor daglicht. Dit vindt plaats in de Kasstoor aan de Pedro de Medinalaan. De middag begint om 13.00 uur en wordt tegen 18.00 uur afgesloten met een informele borrel in het Design Café aldaar, kosten 25 euro.

Aanmelden voor deze excursie kan door een bevestiging te sturen naar: ev@livingdaylights.nl t.a.v. Erwin van Veldhoven. Zie ook  www.livingdaylights.nl

<< September 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >