Milieubeleid onderdeel alle Meutzner-opleidingen


Milieubeleid onderdeel alle Meutzner-opleidingen
29-07-2010 8:00

Recent onderzoek onder installatiebedrijven wees uit dat ook in het professionele circuit lang niet alle afgedankte lampen en armaturen op de juiste manier gescheiden worden gehouden. Opleidingsinstituut MLO van Meutzner Licht Design (MLD) heeft naar aanleiding hiervan besloten om het belang van aparte inzameling nadrukkelijk onder de aandacht te brengen in de opleidingen om zo het bewustzijn onder toekomstige installateurs structureel te vergroten.

De grootste winst is volgens hen te behalen bij de (TL-)armaturen die nog steeds regelmatig naar het oud ijzer worden gebracht. Bovendien kunnen oude armaturen PCB-houdende condensatoren bevatten, die als klein chemisch afval niet in het oud ijzercircuit mogen komen. Sterker nog, het niet inleveren van (TL-)armaturen bij een milieudepot kan binnen de Wet Milieubeheer als delict worden gezien. Daarom is Meutzner Licht Opleidingen direct gestart met het aanpassen van haar opleidingen. Het lesprogramma van MLO wordt vanaf nu uitgebreid met het onderdeel ‘duurzaam milieubeleid’. Het lesmateriaal wordt aangepast en aangevuld met informatie over het apart inzamelen en de mogelijkheden om energiebewust te installeren en op een juiste manier te verwijderen. “We realiseren ons dat juist in het professionele circuit veel te halen valt. Daarom vinden wij het onze plicht om hier in de opleidingen al aandacht aan te besteden”, aldus Jan Meutzner, directeur van het opleidingsinstituut.

LightRec, verantwoordelijk voor het bevorderen van milieuverantwoorde inzameling en recycling van verlichting en verlichtingsapparatuur, juicht dit initiatief van harte toe. Jeroen Bartels van Stichting LightRec benadrukt: “Hierdoor zal het professionele circuit nog meer retourneren en zullen we op den duur een slag kunnen maken in het bereiken van onze inzameldoelstelling. Het aantal energiezuinige lampen dat men professioneel gebruikt, zal de komende jaren snel stijgen. Het is voor ons van groot belang om een groter deel van de afgedankte lampen en armaturen in te zamelen zodat we ze kunnen recyclen.”

<< July 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >