Medvedev bouwt naar voorbeeld Green Lighthouse


Medvedev bouwt naar voorbeeld Green Lighthouse
13-05-2010 5:00

Na een positief bezoek, begin mei, aan Green Lighthouse, heeft president Medvedev besloten om het eerste CO2-neutrale gebouw in Rusland te gaan bouwen. Green Lighthouse, het eerste openbare CO2-neutrale gebouw in Denemarken laat zien dat het mogelijk is om gebouwen neer te zetten die CO2-neutraal zijn en tegelijkertijd zorgen voor voldoende daglichttoetreding, natuurlijke ventilatie met voldoende frisse lucht en een prettig binnenklimaat. Bovendien laat het gebouw zien dat het mogelijk is dat een klimaatvriendelijk gebouw voldoet aan de wettelijke doelstellingen van 2020 met de standaard bouwcomponenten van vandaag.

De President van de Russische Federatie Dmitri Medvedev heeft na het tweedaagse Russische staatsbezoek aan Denemarken besloten om in Rusland zijn eigen Green Lighthouse te bouwen. Dit besluit werd genomen één dag nadat de President Green Lighthouse bezocht, een Studenten Service Centrum van de Universiteit van Kopenhagen. Tijdens een vergadering van de Commissie voor Modernisering en Technologische ontwikkelingen van de Russische economie, kondigde President Medvedev het besluit aan om het eerste CO2 neutrale gebouw in Rusland te bouwen naar het voorbeeld van Green Lighthouse in Kopenhagen.

Bij het bezoek aan Green Lighthouse kreeg de Russische President Medvedev een rondleiding door de Rector Magnificus Ralf Hemmingsen, de Minister van Klimaat en Energie Lykke Friis, de CEO van de Velux Groep, Jørgen Tang-Jensen en de CEO van COWI, Lars- Peter Søbye. President Medvedev toonde grote interesse in het idee achter het gebouw met zijn visionaire energieontwerp.

“We zijn zeer verheugd te horen dat het CO2 neutrale energieontwerp en de hoge normen voor leefcomfort en binnenklimaat worden overgenomen in een soortgelijk Russische project. Als Project Manager van de Green Lighthouse Commissie heeft de Velux Groep aangeboden om de Commissie voor Modernisering en Technologische ontwikkelingen van de Russische economie te voorzien van advies”, vertelt Jørgen Tang-Jensen. “Dit is een zeer vruchtbaar resultaat van wat wij hebben ervaren als een succesvol bezoek van President Medvedev. Rusland staat voor een uitdagende overgang van het gebruik van fossiele energie naar duurzame energiebronnen en wij delen graag onze kennis over duurzaam bouwen met de Russische samenleving”, aldus Tang-Jensen.

Green Lighthouse is het resultaat van een unieke samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven, waaronder de Universiteit van Kopenhagen, het Ministerie van Wetenschap, Technologie en Innovatie, de stad Kopenhagen, Velfac en de Velux Groep. De partners werkten samen met als doel het bouwen van een nieuw duurzaam kantoorgebouw met een optimale balans tussen energie-efficiëntie, visionaire architectuur, gezond binnenklimaat en goede daglichtcondities. In 2009 werd deze samenwerking bekroond met de ‘Innovative Cooperation Prize’ van de Deense Bouwmaterialen Industrie vanwege de uitgebreide samenwerking tussen de verschillende vakgebieden en de manier waarop zij allemaal hebben nagedacht over de CO2 neutraliteit van het gebouw, terwijl de gezondheid en het leefcomfort van de gebruikers het belangrijkste uitgangspunt bleven.<< May 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >