Ondersteuning bij duurzame gebouwontwerpen


Ondersteuning bij duurzame gebouwontwerpen
22-04-2010 11:30

Het wordt steeds belangrijker om daglichtniveaus in een gebouw nauwkeurig te kunnen voorspellen. Specifieke aanbevelingen en vragen hierover nemen toe, wat ook terug te zien is in de regelgeving. Hiervoor heeft de Velux Groep de Daylight Visualizer 2.5 ontwikkeld waarmee daglichtniveaus kunnen worden berekend en gevisualiseerd met de hoogste mate van nauwkeurigheid. Om aan alle vragen te kunnen voldoen wordt op 27 mei 2010 een speciale workshop georganiseerd voor (interieur)architecten, bouwkundigen, ingenieurs en lichtontwerpers die geïnteresseerd zijn in daglichttoepassing in gebouwen.

In deze workshop wordt uitgebreid getoond hoe architecten de Daylight Visualizer 2.5 zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken en hij hen kan ondersteunen bij het ontwerpen van duurzame gebouwen. De workshop wordt in het Engels verzorgd door de Daglichtconsultant uit het Velux competentieteam, Nicolas Roy.

De Daylight Visualizer is een intuïtief en gebruiksvriendelijk simulatieprogramma voor nauwkeurige daglichtvoorspellingen. Het programma wordt door de Velux Groep kosteloos beschikbaar gesteld en is speciaal ontwikkeld om professionals op een toegankelijke en eenvoudige manier te assisteren bij het analyseren en ontwerpen van daglicht in gebouwen. De Daylight Visualizer simuleert de helderheid, lichtbronnen, daglichtfactoren en de ligging ten opzichte van de zon en is gevalideerd aan de CIE 171:2006 getest door L’Ecole Nationale Des Travaux Publics de l’Etat (ENTPE) in Frankrijk.

Tijdens de workshop wordt getoond hoe 3D-ontwerpen gegenereerd in CAD eenvoudig geïmporteerd kunnen worden in een Daylight Visualizerontwerp. Om het ontwerp te optimaliseren, kunnen vergelijkingen gemaakt worden tussen verschillende scenario’s zoals het plaatsen van de ramen op verschillende posities, verschillende typen beglazing met diverse eigenschappen, andere klimaatcondities, daglichtfactoren en een aanpassing van de geografische locatie en oriëntatie van het gebouw ten opzichte van de zon. Ook dit wordt tijdens de workshop toegelicht. Meer informatie over inschrijving voor deze workshop staat op www.Velux.nl/trainingen.


DLV 2.5 voorsituatie


DLV 2.5 nasituatie ill


DLV 2.5 nasituatie flc


DLV 2.5 nasituatie
 

<< April 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >