Velux en Lovegrove in de prijzen


Velux en Lovegrove in de prijzen
17-04-2010 8:30

Een originele samenwerking tussen de VELUX Group en de internationaal erkende ontwerper  Ross Lovegrove, heeft de reddot design award best of the best 2010 voor baanbrekende ontwerpen gekregen.

De daglichtarmatuur, ontworpen door Lovegrove als aanvulling op de VELUX daglichtspot, is een eigentijds en organisch vormgegeven product dat natuurlijk licht verspreidt door het dak in ruimtes, of delen hiervan, die anders alleen door kunstlicht zouden worden verlicht. "Het nieuwe ontwerp is weer een innovatieve manier om daglicht in gebouwen te brengen."

De reddot design award is wereldwijd een gewild kwaliteitslabel. Dit jaar zijn 1.636 bedrijven uit 57 landen met een totaal van 4252 inzendingen door de internationale jury beoordeeld. De winnaars zullen worden geëerd tijdens de prijsuitreiking in juli dit jaar.

Ross Lovegrove, ook wel ‘Captain Organic’ genoemd, staat bekend om zijn werk met nieuwe materialen en voor het toepassen van de allernieuwste technologieën. Hij is ook een voorstander van Green Design, milieubewust ontwerpen. Dit is ook het geval met zijn nieuwste product, de VELUX daglichtspot door Lovegrove. De nieuwe diffuser is een accessoire voor VELUX daglichtspots, die voor een prachtige lichtreflectie in de kamer zorgt, terwijl de gebruiker zelf de richting van het licht aan kan passen. "Toen VELUX contact met mij opnam, voelde ik direct verwantschap met hun producten, manier van denken en technologische innovaties die voor iedere doelgroep bedoeld zijn," zegt Ross Lovegrove. "Ik geloof in de oprechte toegankelijkheid van het ontwerp voor een brede doelgroep. De daglichtspot is een prachtig product met eeuwigdurende waarden waar mijn ontwerp op een elegante en universele manier aan bijdraagt. De daglichtarmatuur creëert een gevoel van verlichting in huis en dient als een eigentijdse interface tussen de daglichtspot en het interieur in de woonruimte. Hierdoor worden de lichteffecten in huis vergroot en de perceptie van de natuurlijke wereld binnenshuis gemaximaliseerd," aldus Lovegrove. 

<< April 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >