Daylight Awards uitgereikt


Daylight Awards uitgereikt
29-01-2010 15:54

In Rotterdam zijn gisteren de Daylight Awards uitgereikt. Deze prijzen worden tweejaarlijks toegekend aan twee projecten (woningbouw en utiliteitsbouw) waarin een optimum is bereikt tussen daglichttoetreding, de toepassing van kunstlicht en het overige gebouwontwerp.

In de categorie Woningbouw is Al-Light in Haarlem de winnaar geworden van de Daylight Award 2010. Dit project van Border Architecture, toont met de plaatsing van strategisch geplaatste lichtkokers dat daglicht tot diep in de woning kan doordringen. "Architect Henri Borduin heeft ondanks een beperkte beschikbaarheid aan ruimte een optimale daglichttoetreding weten te realiseren", aldus de jury.

In de categorie Utiliteitsbouw gaat de Daylight Award naar FPC De Oostvaarderkliniek in Almere, van Studio M10. "Architect Martien Jansen heeft daglicht door het gehele gebouw bewust en effectief toegepast. Niet alleen voor de oriëntatie, het uitzicht en als dynamische verlichtingsbron, ook ten behoeve van de sociale veiligheid en het psychisch welbevinden van patiënten."

In vrijwel alle tachtig ingezonden projecten was volgens de jury een goed overwogen daglichtplan te herkennen. Hieruit blijkt dat daglichttoetreding voor opdrachtgevers, architecten en adviseurs 'serious business' is. Desondanks blijkt dat het kunstlichtconcept hier niet tot nauwelijks op wordt aangepast. Volgens de jury is er op dat vlak nog veel energiewinst te behalen.

De jury maakte een keuze uit tien genomineerden. De samenstelling van de jury: Ronald Schleurholts (cepezed, winaar DA2008), Paul van Bergen (DGMR), Peter de Winter (Reed Business), Michel Kalis (Velux) en Atto Harsta (Aldus Bouwinnovatie).

<< January 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >