Licht & Architectuur niet gegroeid


Licht & Architectuur niet gegroeid
29-01-2010 15:51

Vrijdag 29 januari werd de tweejaarlijkse beurs Licht & Architectuur afgesloten. Het evenement in het Rotterdamse Ahoy kan geen daverend succes worden genoemd. Daarvoor was het aantal deelnemende exposanten simpelweg te klein. Maar exposanten en bezoekers waren vaak wel degelijk tevreden.

De tweede editie van het evenement, van 27 tot en met 29 januari in Ahoy Rotterdam, bleek niet de groei te hebben doorgemaakt die de beursorganisatie op basis van de reacties op de eerste editie verwacht en gehoopt had. Er ontbrak een hele serie marktpartijen die voor een serieus te nemen evenement op het gebied van licht en architectuur in feite onontbeerlijk zijn.

Licht & Architectuur was voor de wél deelnemende bedrijven overigens zeker geen teleurstelling. Vanwege het feit dat de beurs gelijktijdig werd gehouden met twee andere min of meer ‘architecturale evenementen’ – Gevel en Material Xperience – konden aanbieders als bijvoorbeeld Delta Light, Waldmann, Barrisol, Tre Ci Luce en TAO Light Systems tal van architecten en andere ‘specifiers’ op hun stand verwelkomen.

Blijkens de cijfers die de organisatie dagelijks bekend maakte, was het aandeel beslissers onder de bezoekers zelfs bijzonder hoog te noemen. Op de eerste beursdag was bijvoorbeeld slechts 12 procent van de bezoekers níet beslissingsbevoegd.

Voor exposanten was Licht & Architectuur al met al dus nog een redelijk succesvol evenement. De parallelevenementen Gevel en Material Xperience zorgden voor een gestage stroom bezoekers die – heel slim van de beursorganisatie – door de lichthal moesten om de beide evenementen te kunnen bezoeken.

Ook verschillende bezoekers reageerden positief op het ruim opgezette evenement. Dat leek echter met name te gelden voor hen die eigenlijk voor Gevel en/of Material Xperience waren gekomen en het kleinschalige evenement als een lichtverteerbaar extraatje beschouwden. Onder de bezoekers die speciaal voor Licht & Architectuur de januarikou hadden overwonnen, overheerste vaak teleurstelling over het gebodene.

<< January 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >