Opening zondag 18 mei


Opening zondag 18 mei
04-05-2008 19:01


Stel je de wereld voor als een computerspel waarin je kleren 3D-projecties zijn en het GPS-systeem je de positie van een object vertelt. Beeld jezelf in als avatar, vliegend door toekomstige steden en gesimuleerde landschappen. Plaats deze virtuele wereld in de echte wereld. Hoe zal het er dan uitzien? Platform21 = Checking Reality nodigt je uit om deze wereld in de echte wereld te verkennen. Check de kunstwerken in het Beatrixpark, films op het video screen CASZuidas en de nieuwste experimenten in Platform21.

Ons gebruik van digitale media heeft veel invloed op de manier waarop wij werkelijkheid ervaren, toetsen en tot stand brengen. Vaak zijn virtuele alternatieven zo overtuigend, dat zij de werkelijkheid niet alleen ondersteunen maar deze lijken te vervangen. Er is sprake van een soort eerst virtueel zien, dan geloven! Steeds meer kunstenaars, architecten en ontwerpers laten zich inspireren door de vele nieuwe virtuele mogelijkheden, wat vaak weer een vertaling vindt in analoog werk.

Platform21 is een initiatief van ING Vastgoed, Premsela / Dutch Platform for Design and Fashion en de Gemeente Amsterdam. Platform21 = Checking Reality is een programma dat hen die dit experiment aangaan een podium biedt. Tijdens workshops en Club Real-avonden met presentaties, voorstellingen en ontmoetingen, testen verschillende binnen- en buitenlandse artiesten samen met publiek de realiteit van virtualiteit. Zo presenteert modeontwerpersduo ...AndBeyond haar nieuwe collectie waarbij verschillende realiteiten binnen een kledingstuk bestaan. Na de modeshow voor genodigden zal hun werk opgenomen worden in de steeds groeiende setting binnen Platform21.

Andere kunstenaars kregen de opdracht nieuw werk te creëren voor het aan Platform21 grenzende Beatrixpark. Zo speelt Jeremy Wood, bekend van zijn GPS-tekeningen, in op het feit dat we een bijna blindelings vertrouwen hebben in ons navigatiesysteem, terwijl deze techniek ook onnauwkeurigheden bevat. Hij heeft dit geïllustreerd door op twee bestaande bankjes in het Beatrixpark een GPS-ontvanger te plaatsen. Satellietnavigatie-technologie bepaalde hun positie en zo ontstond een sculptuur volgens één minuut GPS-informatie, waarin elk bankje zeven verschillende versies van zichzelf heeft in verschillende posities. Ook geeft Wood een workshop, waarin deelnemers met een GPS-systeem in de hand tekeningen maken door figuren te lopen in het park.

Op het Contemporary Art Screen Zuidas (CasZ), een 40 vierkante meter groot LED-scherm op het Zuidplein aan het WTC, worden deze periode de beste films van gerenommeerde en jonge videokunstenaars aansluitend op het thema gepresenteerd.

Openingstijden: woensdag tot en met zondag, 14.00-21.00 uur, gratis entree.

Programma zondag 18 mei, vanaf 15.00 uur: Start van Platform21 = Checking Reality, met speciale performances van WiiJ Timski en PIPS:lab.

vrijdag 23 mei, vrijdag 6 juni, vrijdag 27 juni en vrijdag 11 juli, aanvang 20.00 uur: Speciale Club Real-avonden met presentaties van binnen- en buitenlandse artiesten, performances en ontmoetingen.

dinsdag 10 juni: Modeshow ...AndBeyond (voor genodigden).

Met de opening van Platform21 = Checking Reality wordt ook de nieuwe website gelanceerd. Met elke dag research nieuws op de homepage, veel verwijzingen naar originele bronnen en live programma's.

http://www.platform21.com/

<< May 2008 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >