Nederlands-Hongaars designfestival


Nederlands-Hongaars designfestival
30-01-2008 14:37

New Dutch Design Via Budapest introduceert befaamde Nederlandse ontwerpers bij het Hongaarse publiek en bevordert de interactie tussen Hongaarse en Nederlandse ontwerpers. Het driedaagse WAMP Nederlands-Hongaarse Design Festival, georganiseerd in het kader van het LOW Nederlands-Vlaamse Festival, presenteert deze tentoonstelling met een speciaal programma vol vormgevingsevenementen.

WAMP is uitgegroeid tot een leidend forum voor vormgeving in Boedapest en stelt nu Nederlands Ontwerp centraal voor de aftrap van haar internationale uitbreiding. New Dutch Design Via Boedapest zal de meestbesproken Nederlandse interieurproducten tentoonstellen, die gedurende de afgelopen 5 jaar werden gelanceerd tijdens de ‘Salone des Mobile', de toonaangevende internationale designbeurs in Milaan.

De meest indrukwekkende werken zijn geselecteerd en de diversiteit hiervan manifesteert duidelijk de brede omvang van het Nederlandse ontwerpveld. Namen als Gijs Bakker, Richard Hutten, Jurgen Bey, Ineke Hans, Tjeerd Veenhoven, Lambert Kamps, Joris Laarman, Miriam van der Lubbe, Sacha Lannoye en Tord Boontje dragen internationale faam en met hun werk, onder andere, wordt een sterk en representatief beeld neergezet van de hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van meubilair, verlichting, algemene trends en gebruiksvoorwerpen. Een heldere demonstratie die het volledige vakgebied bestrijkt: van prototypes en unieke objecten tot massaproducten.

De Stichting Via Milano New Dutch Design is een initiatief van de Bond voor Nederlandse Ontwerpers (BNO) en HPR. Elk jaar organiseert de stichting de Via Milano tentoonstelling in Milaan en Amsterdam, waarbij een keur aan unieke interieurproducten wordt voorgesteld aan een breed publiek. De top hiervan reist nu voor het eerst af naar Budapest.

Het festivalprogramma:
21 februari (donderdag): opening van het festival en de New Dutch Design Via Budapest-tentoonstelling, alsmede de -Golden Age of Dutch Graphic Design-tentoonstelling (door Premsela)

 

22 februari (vrijdag-zaterdag-zondag):

WAMP designbeurs met deelname van twnitig Nederlandse en zestig Hongaarse ontwerpers. Lezingen/presentaties door Gijs Bakker, Ineke Hans, Richard Hutten, Tjeerd Veenhoven. Workshop door Thomas Castro. Thema: Generation Random

22 februari: WAMP Party

24 februari: modeshows van zes jonge getalenteerde Hongaarse modeontwerpers: USE, Dóra Konsánszky, Je suis belle, Nanushka, Luu Ahn Tuan en Artista.

Aanvullend is er een variëteit aan andere evenementen tijdens het festival, zoals dansvoorstellingen.

 

 

 

<< January 2008 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >