Uitreiking tijdens Material Xperience


Uitreiking tijdens Material Xperience
04-01-2010 8:39

Daglichtliefhebbers opgelet. Op donderdag 28 januari zal de Daylight Award 2010 worden uitgereikt op het vakevenement Materia Xperience, tijdens de beurs Gevel en Licht & Architectuur. De Daylight Award wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan projecten waarin een optimum is bereikt tussen daglichttoetreding,

Aan de Daylight Award is naast een glaskunstwerk een geldbedrag verbonden van 1250 euro per categorie. De Daylight Award 2010 is een initiatief van VNU Exhibitions, Reed Business en de Stichting Living Daylights en wordt mede mogelijk gemaakt door SenterNovem, Colt, Velux, VMRG, Metaglas en HunterDouglas.

Uit tachtig inspirerende projecten heeft de jury tien projecten genomineerd voor de Daylight Award 2010. Voor de categorie utiliteitsbouw zijn genomineerd (in willekeurige volgorde): - Caballerofabriek (GROUP A) - Conservatorium van Amsterdam (de Architekten Cie.) - Mulifunctioneel Centrum de Vrijheidswijk (Rudy Uytenhaak Architectenbureau BV) - FPC de Oostvaarderskliniek (Studio M10) - Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (Baldeweg/ADP Architecten).

De nominaties in de categorie woningbouw zijn (in willekeurige volgorde): - Crystal Court (Tangram Architekten) - Galeriewoning IJburg (Tom Bergevoet Architecture) - AL-light (Border Architecture) - Sterk Huis (Architectuurbureau Sluijmer & van Leeuwen) - Huis IJburg (Rocha Tombal Architecten).

De jury bestaat voor deze editie uit Ronald Schleurholts, architect bij cepezed en winnaar van de Daylight Award 2008, Paul van Bergen (DGMR), Atto Harsta (Aldus bouwinnovatie), Peter de Winter (Reed Business) en Michel Kalis (Velux). De juryleden waren zonder uitzondering zeer tevreden over het hoge aantal en de hoge kwaliteit van de inzendingen. "Het is een bevestiging van de toegenomen aandacht voor daglicht in de ontwikkeling van uiteenlopende projecten. In veel projecten was een interessante relatie tussen de gebruiker en het daglicht te herkennen, waardoor het niet eenvoudig bleek om slechts tien projecten te nomineren voor de Daylight Award 2010."

<< January 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >