7-20 september 2009


7-20 september 2009
10-07-2009 14:05

Hans Broekmeulen, directeur van de stichting Werelderfgoed Kinderdijk, maakte op 9 juli bekend dat alle 19 molens van 7 tot en met 20 september 2009 spectaculair worden uitgelicht met energiezuinige LED-lampen. Dit project komt tot stand dankzij de medewerking van onder andere Technische Unie en Philips.

Kinderdijk, dat deel uitmaakt van de Unesco werelderfgoedlijst, voorziet dit jaar zijn molens  van energiebesparende LED-verlichting die steeds van kleur en lichtsterkte verandert. Elke molen wordt op een andere manier uitgelicht, zodat er verschillende sferen ontstaan.

De molens in Kinderdijk worden ieder jaar verlicht. Tot een jaar geleden werd gebruik gemaakt van traditionele verlichting. Door gebruik van de nieuwste innovaties in LED-verlichting van Philips worden de historische molens op een meer energiezuinige manier verlicht. Bezoekers van Kinderdijk kunnen genieten van een onvergetelijk en sfeervol lichtspektakel. Door het toepassen van een bijzonder lichtontwerp, dat zowel gekleurde als functionele LED-verlichting combineert, zorgt Philips ervoor dat deze Nederlandse iconen nog beter tot hun recht komen.

Om alle negentien molens op een spectaculaire manier uit te lichten, is een combinatie van LED-lampen en armaturen nodig. Philips en Technische Unie stellen deze verlichting gezamenlijk beschikbaar en werken samen om een aantrekkelijk lichtconcept te creëren.
Technische Unie, dochter van Sonepar, ondersteunt met 36 verkooplocaties in Nederland duurzame oplossingen en beschikt over grote kennis en ervaring op het gebied van LED-verlichting. Om de mogelijkheden van deze verlichting te tonen en klanten nog beter te kunnen adviseren, zette het bedrijf samen met installateurs al eerder bijzondere gebouwen eenmalig in het LED-licht. Het sfeervol uitlichten van de molens in Kinderdijk is de volgende uitdaging.

Peter van Vliet, Lichtspecialist bij Technische Unie, is de initiatiefnemer en coördinator van het project. Hij geeft adviezen, koppelt partijen aan elkaar, levert middelen en materialen en zorgt voor een goede logistiek. Technische Unie werkt hierbij samen met Philips, de Stichting Kinderdijk, de lokale installateur Rijnsbergen Elektrotechniek en IBG Optics, specialist in lichttoepassingen.

<< July 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >