Bijeenkomst NSVV en FITLicht


Bijeenkomst NSVV en FITLicht
11-06-2009 8:50

Leert daglicht beter? Dat is de centrale vraag tijdens een door NSVV en FITLicht.NL georganiseerde bijeenkomst in de 1e openluchtschool in Amsterdam. Doel van de bijeenkomst die op 17 juni 2009 wordt gehouden is de ontwikkeling van een goede handleiding voor gebruik van daglicht in onderwijsgebouwen.

Daglicht is de basis van iedere goede verlichtingsoplossing. Gezondheid en leerprestaties worden sterk beïnvloed door daglicht, hoe moet daglicht in scholen worden toegepast? Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van scholieren en leerkrachten? En hoe groot zijn de mogelijkheden voor energiebesparing in deze sector? Op al deze vragen probeert de NSVV-commissie Daglicht deze middag antwoord te geven. Inschrijven kan via www.nsvv.nl

De bijeenkomst begint om 13.00 uur (ontvangst met koffie/thee), daarna (13.30 uur) verricht dagvoorzitter Fons Maessen (SenterNovem) een welkomstwoord. Om 13.40 uur start een lezing 'Leren met gezond (dag)licht!' door Renz Pijnenborgh, architect. Onderwerpen die hierbij aan de orde komen zijn: openluchtscholen vroeger en nu, ervaringen daglichtscholen North Carolina en wat is het belang van daglicht en gezond kunstlicht? Om 14.15 uur is het de beurt aan Marielle Aarts. De docent verlichtingskunde aan deTUE spreekt over 'Licht, gezondheid en leerprestaties'. 'Wat doet licht met de leerlingen en leerkrachten in het onderwijs en waarom is daglicht de ideale lichtbron om te gebruiken?'. Vanaf 14.35 uur behandelt Truus de Bruin-Hordijk (docent TU Delft) het 'keuzevak daglicht'. In deze lezing wordt het gemiddelde Nederlandse klaslokaal bekeken. Wat voor activiteiten vinden er plaats en welke lichteisen horen daarbij? Wat verwacht je van daglicht?

Om 15.00 uur is er een pauze. 15.30 uur begint een lezing van Laurens Zonneveldt (TNO Bouw). 'Daglicht is grillig, maar met wat zorg de mooiste lichtbron', betoogt Zonneveldt. Hij biedt 'eerste hulp bij het zoeken naar goede daglichtoplossingen. Ofwel: tips, vuistregels en adviezen bij het vinden van een praktische daglichtoplossing'.
'Daglichtgebruik in scholen: de noodzaak van zonwering' is vanaf 15.50 uur het onderwerp van een lezing door Wouter Beck (Hunter Douglas). Zonwering maakt optimaal gebruik van daglicht mogelijk door warmte en licht te reguleren. Welke effecten kan zonwering in een school hebben? Waar en hoeveel helpt het? Wat zijn de praktische aspecten? Om 16.10 uur volgt dan de conclusie en afronding door de dagvoorzitter, waarna de deelnemers aan de bijeekomst naar hartelust kunnen gaan netwerken met een hapje en drankje.

De deelnemers ontvangen na de bijeenkomst een syllabus en informatie van NSVV en FITLicht.NL.

<< June 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >