Eerste editie Lights in Blokzijl


Eerste editie Lights in Blokzijl
06-11-2019 8:30

In de donkere decembermaand zal dit jaar voor de eerste keer 'Lights in Blokzijl' worden gehouden. De organisatie is in handen van Berlux Lighting Design onder leiding van Berry van Egten en Ellen Goulmy, eveneens gevestigd in Blokzijl.
 

Lights in Blokzijl wordt gehouden van 6 december tot en met 12 december. Op diverse locaties in Blokzijl worden gedurende 6 dagen lichtkunstwerken ontworpen en gebouwd door een team onder leiding van verschillende internationale workshopleaders.

Ieder team bestaat uit tien studenten en professionals die allen geïnteresseerd zijn in licht en verlichten. Deelnemers hebben diverse achtergronden en komen uit de architectuur-, vormgevings-, kunst- en lichtbranche.

"Het doel van deze educatieve ervaring is dat deelnemers in staat zijn een lichtconcept uit te werken tot een tastbaar resultaat", aldus een woordvoerder. "Er zal getest worden met materialen en verlichting, maar ook dient er in een groep samen gewerkt te worden."

Op 11 december wordt er een Engelstalig lichtcongres georganiseerd. "Gedurende deze dag geven top-sprekers vanuit de wetenschap, architectuur en lichtontwerp presentaties over licht gerelateerde onderwerpen. Als afsluitend onderdeel van het congres zullen de presentaties van de zeven workshopteams worden getoond die ieder het lichtconcept van het door hun gebouwde lichtkunstwerk zullen presenteren." Na afloop van het congres zal de officiële opening plaatsvinden met als hoogtepunt het aanzetten van alle lichtkunstwerken.

Van 11 tot en met 22 december zijn de lichtkunstenwerken voor iedereen te bezoeken, dagelijks van 17:00 tot 23:00 uur. "En er worden diverse extra activiteiten georganiseerd in en rond Blokzijl." De toegang is gratis.


www.lightsinblokzijl.nl


Deel op Social Media<< November 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >