Cradle-to-Cradle Silver voor AGC


Cradle-to-Cradle Silver voor AGC
22-05-2019 8:30

2010 was het jaar waarin AGC Glass Europe voor het eerst een Cradle-to-Cradle-certificering werd toegekend. Tot op de dag van vandaag laat AGC zien dat het streven naar betere milieuprestaties van haar producten onverminderd wordt voortgezet. Want het bedrijf kreeg onlangs een Cradle to Cradle Silver-certicicaat voor het brandwerende glas Pyrobel en Pyrobelite.

Door toekenning van het Cradle-to-Cradle Silver-certificaat voor brandwerende glasproducten blijft AGC haar streven naar duurzame glasproducten waarmaken. "Het algemene certificeringsniveau voor de Pyrobel- en Pyrobelite-reeks is Silver, terwijl voor vier van de vijf categorieën het niveau Goud is behaald: Hergebruik van materialen, duurzaam waterbeheer, hernieuwbare energie en CO2-beheer en sociale aspecten", aldus een woordvoerder.

"Vandaag de dag biedt AGC de meest omvattende portefeuille C2C-gecertificeerde glasproducten met de status brons, zilver en goud." Met een volledig assortiment brandwerende glasproducten en speciale technische ondersteuning is AGC een actieve speler op het vlak van brandveiligheid voor mensen en gebouwen. "Pyrobel(ite) is een assortiment gelaagd veiligheidsglas dat een gegarandeerde bescherming biedt tegen brand voor de duur van 30 tot 180 minuten."

Deze producten voldoen aan alle geldende vereisten, normen en richtlijnen voor brandveiligheid. "Door te kiezen voor Pyrobel of Pyrobelite Cradle to Cradle Silver-glas kunnen architecten en bestekschrijvers gegarandeerd duurzame projecten opleveren en betere scores behalen voor milieucertificaten voor gebouwen, zoals LEED."

www.agc-glass.eu


Deel op Social Media<< May 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >