Daylighthouse geopend


Daylighthouse geopend
13-05-2019 8:30

Afelopen vrijdag 10 mei vond de opening plaats van Daylighthouse in het BAC te Amsterdam. ‘Daylighthouse’ is een waargebeurd verhaal over drie huizen, met daglicht in de hoofdrol. Curator is Sander Mirck van Mirck Architecture.

Momenteel groeit de voorkeur om gezonder te leven. Daglicht kan daar een grote bijdrage aan leveren. De drie daglichthuizen worden vergeleken met elkaar en met drie relevante woongebouwen: een grachtenpand van het verleden, Borneo-patiowoningen als het heden, en ‘daylighthousing’ in de toekomst.


Er ontstaan steeds meer mogelijkheden om de kwaliteiten van daglicht te ontdekken en te ontginnen. "De complexiteit van licht vraagt om geduld, rekenkracht en creativiteit", aldus de initiatiefnemers. "Rond 1650 pleitten de Verlichters voor meer denkvermogen, wetenschap en uitwisseling. Dit inzicht heeft veel innovatie gebracht, maar staat regelmatig onder druk. ‘Daylighthouse’ zoekt Verlichting in uitwisseling tussen wetenschap en kunst, tussen natuurkunde en architectuur."

Zowel bouwfysische visualisaties als foto’s en films brengen het daglicht van de woningen in beeld. De tentoonstelling geeft een verrassend inzicht en nodigt uit om over daglicht in gebouwen na te denken.

De drie Daylighthouses worden uitvoerig gepresenteerd met film, maquette, foto’s, tekeningen, schema’s, en bouwfysische visualisaties. "Deze daglichtvisualisaties zijn bontgekleurd en beelden de sterkte van verlichting uit. Ook in de tentoonstellingsruimte zijn deze kleurlijnen terug te vinden, ter referentie. De drie relevante woongebouwen vormen een bredere context met foto’s, schema’s, en eveneens de visualisaties."

www.dutchdaylight.nl
 

Deel op Social Media<< May 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >