Nieuws


10-02-2020 9:00

AGC Glass Europe en Citrine Informatics werken samen om sneller de volgende generatie glas te ontwikkelen, en dat aan de hand van 'artificial intelligence' (AI). Citrine Informatics is een technologieplatform dat het potentieel van AI benut om nieuwe materialen in een hoger tempo op de markt te brengen.

Het doel van deze samenwerking is te zoeken naar innovatieve oplossingen om zo sneller dan ooit te beantwoorden aan de voortdurend stijgende vraag naar alsmaar beter presterend glas. AGC levert de experimentele gegevens aan voor de vervaardiging van gepatenteerde KI-modellen met gebruik van het platform van Citrine en test de nieuw voorgestelde materialen herhaaldelijk. Vervolgens verbetert Citrine de modellen via dit leerproces in stappen, om zo de beste omstandigheden te bepalen voor de productie van hoogpresterende glasmaterialen.  

”De toekomst van materiaalontwikkeling berust op snelheid. Maar om hoog-presterende materialen in een hoger tempo uit te werken, zal een efficiënter beheer en gebruik van gegevens nodig zijn. Daarbij hoort hun consolidatie, organisatie en opslag in een coherent consulteerbaar formaat, kwestie van de hele kracht van kunstmatige intelligentie te benutten", zei Marc Van Den Neste, CTO van de Building & Industrial Glass Company van AGC. “Van kunstmatige intelligentie wordt verwacht dat ze de manier waarop wetenschappers experimenten ontwerpen of de gegevens waarderen, ingrijpend zal veranderen en tot baanbrekende vooruitgang zal leiden."

“De ontwikkeling van KI-gestuurde materialen is de toekomst van de materiaalindustrie en het is voor ons een eer om met AGC te werken,” stelde Greg Mulholland, CEO van Citrine Informatics. “De bedrijven die als eerste in deze technologie investeren, zoals AGC, zullen door de markt enorm beloond worden."

www.agc-glass.eu


Deel op Social Media10-02-2020 10:01

Het is zo logisch dat je bijna zou vergeten dat het ooit natuurlijk bedacht is: het feit dat je lichtbronnen kunt richten op een bepaalde plek. In het Duitse Hamburg is momenteel een tentoonstelling te zien over de gechiedenis van deze mogelijkheid.

Elke hoek van het Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg is in het kader van de expositie '100 Jahre lenkbares Licht. Ursprung und Aktualität beweglicher Beleuchtung' - letterlijk - verlicht. De tentoonstelling volgt het spoor van aanpasbare verlichting terug naar de eerste experimenten op dit gebied, aan het begin van de 20ste eeuw.

De Hamburgse expositie toont een groot scala aan armaturen. Toegegeven: het is vanuit Nederland een eindje rijden. Maar voor echte lichtliefhebbers is de afstand waarschijnlijk geen probleem. de expositie is te zien tot en met 1 juni 2020.

https://www.mkg-hamburg.de


Deel op Social Media<< February 2020 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >