Nieuws


06-11-2019 8:30

In de donkere decembermaand zal dit jaar voor de eerste keer 'Lights in Blokzijl' worden gehouden. De organisatie is in handen van Berlux Lighting Design onder leiding van Berry van Egten en Ellen Goulmy, eveneens gevestigd in Blokzijl.
 

Lights in Blokzijl wordt gehouden van 6 december tot en met 12 december. Op diverse locaties in Blokzijl worden gedurende 6 dagen lichtkunstwerken ontworpen en gebouwd door een team onder leiding van verschillende internationale workshopleaders.

Ieder team bestaat uit tien studenten en professionals die allen geïnteresseerd zijn in licht en verlichten. Deelnemers hebben diverse achtergronden en komen uit de architectuur-, vormgevings-, kunst- en lichtbranche.

"Het doel van deze educatieve ervaring is dat deelnemers in staat zijn een lichtconcept uit te werken tot een tastbaar resultaat", aldus een woordvoerder. "Er zal getest worden met materialen en verlichting, maar ook dient er in een groep samen gewerkt te worden."

Op 11 december wordt er een Engelstalig lichtcongres georganiseerd. "Gedurende deze dag geven top-sprekers vanuit de wetenschap, architectuur en lichtontwerp presentaties over licht gerelateerde onderwerpen. Als afsluitend onderdeel van het congres zullen de presentaties van de zeven workshopteams worden getoond die ieder het lichtconcept van het door hun gebouwde lichtkunstwerk zullen presenteren." Na afloop van het congres zal de officiële opening plaatsvinden met als hoogtepunt het aanzetten van alle lichtkunstwerken.

Van 11 tot en met 22 december zijn de lichtkunstenwerken voor iedereen te bezoeken, dagelijks van 17:00 tot 23:00 uur. "En er worden diverse extra activiteiten georganiseerd in en rond Blokzijl." De toegang is gratis.


www.lightsinblokzijl.nl


Deel op Social Media06-11-2019 13:30

Onder het motto ‘Connecting. Pioneering. Fascinating’ viert de beurs Light + Building in maart 2020 haar 20-jarig jubileum. Het internationale evenement, dat van 8 tot en met 13 maart 2020 gehouden wordt, zal een sector tonen die wereldwijd in de lift zit. “Want netwerkgekoppelde licht- en gebouwtechniek is de katalysator van de 21ste eeuw.”


De Frankfurtse beurs Light + Building heeft al 20 jaar een uiterst een relevant thema. Want techniek rukt meer en meer op in gebouwen. “Netwerkgekoppelde licht- en gebouwtechniek heeft het potentieel om efficiëntie, veiligheid, comfort en gezondheid voor het merendeel van de wereldbevolking te bevorderen”, aldus Wolfgang Marzin, voorzitter van de bedrijfsleiding van de Messe Frankfurt.
 

Eén van de hoofdthema’s van de komende editie van Light + Building is ‘dynamische digitalisering’. Dit thema zal op tal van plekken in het Frankfurter beurscomplex te herkennen zijn. Bezoekers kunnen tal van stands en presentaties verwachten op het gebied van bijvoorbeeld vooruitstrevend energiemanagement, netwerkgekoppelde veiligheid, alsmede allerhande ‘smart urban’-oplossingen. Volgens de beursorganisatie passen al deze onderwerpen binnen het beursthema ‘Connecting’.

Volgens de beursorganisatie is er straks in maart het nodige fascinerende pionierswerk te verwachten. “Het topthema ‘Pioneering’ omvat toepassingsgebieden, die veel potentieel bieden, maar nog niet helemaal op de markt gesetteld zijn”, vervolgt de woordvoerder. Daarbij behoren bijvoorbeeld ‘as a service’-achtige concepten. Voorts wordt gewezen op het belang van ‘prospectief onderhoud’. “Door het uitgekiende gebruik van sensoren en software kan het onderhoud van een elektrische gebouwinstallatie plaatsvinden, voordat de efficiëntie daarvan beperkt wordt of voordat er zich al helemaal fouten voordoen.”

In het kader van het laatste hoofdthema ‘Fascinating’ is er onder meer aandacht voor vernieuwend licht- en lampdesign. De beursorganisatie wijst in dit verband onder meer op de subthema’s  ‘functionele esthetiek’, ‘klassieke authenticiteit’, ‘historische opbloei’ en ‘futuristische focus’.

“Het internationale aanbod en de topthema’s worden van 8 tot en met 13 maart gecompleteerd door een omvangrijk randprogramma. Hiermee is de internationale licht- en gebouwtechniekbeurs interessant voor architecten, ontwerpers, handelaars, ambachtslui, industrie, ingenieurs, binnenhuisarchitecten en ontwikkelaars.
 

In 2018 waren op Light + Building 2.719 exposanten en 220.864 bezoekers bijeengekomen om contacten te leggen en te onderhouden, met innovaties kennis te maken en perspectieven te bediscussiëren. Voor de komende editie rekent de beursorganisatie op soortgelijke aantallen.
 

www.light-building.com


Deel op Social Media<< November 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >