Nieuws


16-10-2019 8:00

Mogen wij ook een keer een voordeeltje hebben? Tot de genoegen van de Inside-redactie heeft lichtbedrijf Signify besloten de primeur van het gebruik van 'LiFi' aan journalisten te gunnen.


Wel jammer dat Inside Information niet over voetbal schrijft. Want voor de LiFi-primeur moet het persgilde toch echt naar een voetbalstadion: de eerste versie van 'internet via licht' is namelijk geïnstalleerd in het Volkspark-stadion in Hamburg (u weet wel, waar Nederland in 1988 Duitsland versloeg).


Signify heeft LiFi geïnstalleerd in het perscentrum van het stadion. Het systeem, Trulifi, biedt journalisten volgens het lichtbedrijf een zeer betrouwbare, veilige en snelle internetverbinding via de plafondlampen. 


"Journalisten die verhalen schrijven, bewerken en archiveren onder tijdsdruk willen niet het extra gedoe dat ze niet online kunnen komen", legt Karsten Vierke, marktleider voor Signify in de DACH-regio, uit. “Nu kan de club hen een ijzersterke, veilige en snelle internetverbinding bieden, samen met hoogwaardige, energiezuinige LED-verlichting die helpt de CO2-voetafdruk van de club te verkleinen. Dit is een wereldprimeur voor een voetbalclub en helpt het stadion een nog aantrekkelijkere locatie te maken voor het hosten van belangrijke wedstrijden.”

Signify installeerde 84 Philips PowerBalance gen2 LED inbouwarmaturen in het perscentrum van het stadion. Acht van de armaturen hebben een geïntegreerde Trulifi 6002-transceiver, die infraroodlichtgolven moduleert om een ​​internetverbinding tot 150 megabit per seconde (Mbps) te bieden. Journalisten die het systeem gebruiken, ontvangen een USB Access Key, die op hun laptop kan worden aangesloten. Dit vangt het LiFi-signaal op en verzendt gegevens terug naar de armatuur. Het LiFi-systeem is volgens Signify storingsvrij en gecodeerd. Ook is een extra beveiligingslaag ingebouwd omdat lichtgolven niet door muren kunnen gaan.

www.signify.com


Deel op Social Media<< October 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >