Nieuws


02-09-2019 8:59

Traditiegetrouw verschijnt aan het begin van oktober 2019 de jaarlijkse hoofdcatalogus van internationaal verlichtingsmerk SLV: de Big White. De nieuwste editie van de catalogus bevat ruim 900 rijk geïllustreerde pagina’s en meer dan 3.200 producten, waarvan zo’n 270 nieuw zijn. Het merendeel is – vanzelfsprekend – gebaseerd op LED-technologie. Steeds meer producten beschikken over een instelbare kleurtemperatuur (keuze tussen warm wit of neutraal wit licht) of zijn voorzien van de zogenaamde ‘Dim to Warm’-functie.De fotografen van SLV zijn de wereld rond gereisd om prachtige toepassingsfoto’s te maken bij de producten. Daarnaast is er in deze editie extra aandacht besteed aan aansluit- en montagevoorbeelden. Voor mensen die liever iets minder papier met zich meedragen, komt er van de Big White 2020 ook een handige pocket editie uit op A5-formaat, welke qua inhoud verder gelijk is aan zijn grote broer.De Big White 2020 wordt geïntroduceerd met een speciale actie: de Big White Week. Deelnemers aan deze actie vragen gratis een catalogus aan en de eerste 1.250 deelnemers ontvangen daarbij een hippe SLV Messenger Bag van Osaka (winkelwaarde van 80 euro). De actie loopt via diverse elektrotechnische groothandels in heel Nederland. Ga voor deelname en actievoorwaarden naar www.bigwhite.nlSLV kent een zeer uitgebreid assortiment verlichting voor woningen, kantoren, winkels en horeca. Ondersteunende diensten zoals het geven van product- of lichtadvies, het maken van lichtberekeningen, 2D of 3D visualisaties, het leveren van demo producten en de complete ontzorging van A tot Z, maken onderdeel uit van de service van SLV Nederland.SLV staat voor een prijs en kwaliteit die in goede harmonie zijn. 98 Procent van de producten kan uit voorraad worden geleverd, waardoor leveringen snel en betrouwbaar plaatsvinden. De producten van SLV worden veelal met 5 jaar garantie geleverd.

 
 
www.bigwhite.nl


Deel op Social Media
02-09-2019 10:00

Architectuurstudenten met passie voor hun vak krijgen ook dit jaar weer de kans om hun ideeën te presenteren aan een jury van internationaal erkende architecten. Van 1 september 2019 tot 1 april 2020 kunnen zij zich inschrijven voor de International Velux Award 2020, de grootste wereldwijde studentencompetitie in zijn soort.
 

Het is de negende editie van de competitie, die sinds 2004 om de 2 jaar wordt georganiseerd. Met de International Velux Award (IVA) doet de Velux Groep een oproep aan architectuurstudenten wereldwijd om de rol van daglicht in architectuur te verkennen, te onderzoeken en te zien als een altijd relevante bron van licht, energie, welzijn en vreugde.

"Ons doel is om de architecten van morgen al tijdens hun opleiding te laten zien wat daglicht in gebouwontwerpen kunnen betekenen voor de mensen die erin verblijven", vertelt Per Arnold Andersen, projectmanager van de International Velux Award. “Door de jaren heen hebben we meer dan vijfduizend projecten van meer dan tienduizend studenten bekeken die zeer inspirerende ideeën hebben gepresenteerd. We zijn iedere keer weer verheugd om te zien hoe studenten op de vijf continenten omgaan met daglicht in architectuur en daglichtstrategieën en -oplossingen overwegen voor de toekomst. Zoals voormalig jurylid Peter Stutchbury het verwoordde: "Als je een wedstrijd als deze organiseert, dan doe je iets dat het potentieel heeft om je wereld te veranderen". 

 

Zodra de registratieperiode is afgesloten, hebben de studenten(teams) tot 15 juni 2020 de tijd om hun project in te dienen in één van de twee categorieën: 'Daylight in Buildings', dat zich richt op projecten die laten zien hoe daglicht in gebouwen slimmer te benutten is. Of 'Daylight Investigations' dat zich focust op onderzoek naar cruciale factoren voor de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van gebouwen. Denk aan de fysieke eigenschappen van daglicht en nieuwe constructiematerialen.

 

In juli selecteert een jury van gerenommeerde architecten twee winnaars uit ieder van de vijf wereldregio's die wordt bepaald door The International Union of Architects. Nederlandse studenten dingen in de twee categorieën mee in de regio West-Europa. De in totaal tien regionale winnaars worden uitgenodigd om hun projecten persoonlijk te presenteren aan de jury tijdens het World Architecture Festival in november 2020. Waarna uit elk van de twee categorieën één wereldwijde winnaar wordt gekozen. Deze wereldwijde winnaars ontvangen ieder 5.000 euro, wat wordt verdeeld tussen de student(en) en de docent(en). De jury reikt ook prijzen uit aan studenten die het innovatieve gebruik van Velux-producten aantonen.

 

De jury van IVA 2020 wordt in november bekendgemaakt. In voorgaande jaren namen een aantal internationaal befaamde architecten zoals Glenn Murcutt (AU), Alvaro Siza (PT), Kengo Kuma (JP), Hani Rachid (VS), Carme Pigem (ES), Craig Dykers (VS) en Li Hu (CHN), plaats in de jury.


www.velux.com


Deel op Social Media<< September 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >