Nieuws


24-07-2019 13:30

Er zijn steeds meer slimme technologische snufjes die ons van de juiste verlichting op de juiste tijden kunnen voorzien. De innovatieve Day & Dusk-functie van LIFX werd speciaal ontwikkeld om slaapproblemen aan te pakken door de verlichting automatisch aan te passen aan de kleurverschuivingen van de zon.

Er bestaat allang geen twijfel meer over het feit dat licht, zowel natuurlijk als kunstmatig, een aantoonbare impact heeft op het dag-en-nachtritme van het lichaam: het beïnvloedt de secretie van de melatonine die nodig is voor de regulering van de lichaamsklok. Wanneer we ’s avonds bijvoorbeeld aan blauw licht worden blootgesteld, dan kan dat schadelijk zijn voor onze slaapcyclus. .


Het CBS rapporteert dat een op de vijf Nederlanders van 12 jaar of ouder naar eigen zeggen problemen met slapen heeft. Zij vallen bijvoorbeeld moeilijk in slaap of worden te vroeg wakker. Slaapproblemen kunnen van invloed zijn op de stemming, het energieniveau, de productiviteit, het gewicht en de kans op ernstige gezondheidsproblemen zoals diabetes, hartaandoeningen en hypertensie vergroten. Een gezonde slaap past daarmee prima in het rijtje van gezond eten en voldoende beweging.

“De meeste mensen weten wel dat het blauwe licht van een smartphone slecht is voor de nachtrust,” zegt Marc Alexander, medeoprichter van LIFX. “Maar wie denkt eraan om de verlichting in de slaapkamer aan te passen aan de dag-en-nachtcyclus? Day & Dusk helpt mensen om makkelijker in slaap te komen en wakker te worden met zacht licht - zoals de natuur het bedoeld heeft.”

De Day & Dusk past de helderheid, kleur en temperatuur van het licht aan om het patroon van de zon na te bootsen. Het automatiseert het licht naar de overgang van koel wit in de ochtend naar een warmer wit 's nachts, met kleurtemperaturen van 1500 - 4000 Kelvin. De functie kan worden ingeschakeld via de LIFX-app en is een kenmerkende functionaliteit van de Mini Day & Dusk - een licht van 800 lumen dat in elke lamp kan worden gebruikt.

https://eu.lifx.com/


Deel op Social Media<< July 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >