Nieuws


04-03-2019 8:30

Minister Van Engelshoven heeft de Nederlandse bijdrage aan de XXII Triënnale di Milano geopend. De Nederlandse bijdrage met de titel 'I See That I See What You Don’t See' reageert op het overkoepelende thema van de Triënnale met een presentatie over onze relatie tot duisternis.

Met 'Broken Nature: Design Takes on Human Survival' onderzoekt curator Paola Antonelli welke rol design kan spelen bij het herstellen van de relatie tussen de mens en zijn omgeving, in zowel natuurlijke als sociale ecosystemen.

Het Ministerie van OCW gaf Guus Beumer, directeur van Het Nieuwe Instituut, opdracht de Nederlandse bijdrage aan de XXII Triennale di Milano te verzorgen. Naast Nederland nemen nog 21 andere landen deel. De Triënnale is van 1 maart tot en met 1 2019 september te bezoeken.

Op weinig plaatsen in de wereld is het zo licht als in Nederland. Dag en nacht. Energie, technologie en datastromen zijn de essentiële brandstoffen geworden voor een 24-uurs productielandschap. Het traditionele onderscheid tussen licht en duisternis doet er in termen van productiviteit niet meer toe. In een totaal gecontroleerde, hyperverbonden wereld vervagen de grenzen tussen natuur, technologie en cultuur. De Nederlandse bijdrage aan de XXII Triennale di Milano wil de effecten laten zien van de complexe verhouding tussen licht en donker, tussen zien en niet zien, op mens, aarde en andere organismen. Daarbij speculeert 'I See That I See What You Don’t See' op de rol van design als een destructieve en mogelijk ook restauratieve kracht.

De tentoonstelling en het publieksprogramma zijn samengesteld door Angela Rui (onafhankelijk curator en onderzoeker) in samenwerking met Marina Otero Verzier (director of Research Het Nieuwe Instituut) en Francien van Westrenen (hoofd Agentschap Het Nieuwe Instituut).

Deelnemers zijn de Academie voor Stadsastronauten, Ramon Amaro, Danilo Correale, Design Academy Eindhoven, de afdelingen Research en Erfgoed van Het Nieuwe Instituut, Lucy McRae, Melvin Moti, Bregtje van der Haak, Pascal van Hulst & Oscar Peña, Richard Vijgen en Leanne Wijnsma.

De Nederlandse bijdrage is te zien in Palazzo dell’Arte aan de Viale E. Alemagna 6 in  Milaan.De expositie van 1 maart tot en met 1 september 2019 dagelijks te zien (m.u.v. maandag) van 10.30 tot 20.30 uur. Toegang 18,00 euro.

https://triennale2019.hetnieuweinstituut.nl


Deel op Social Media
04-03-2019 16:30

Vandaag, 4 maart 2019 lanceert LEDSign een nieuw en innovatief merk met duurzame verlichtingsproducten van hoogwaardig kwaliteit. "YELA Lighting is 'the new kid in town' en biedt LED verlichtingsoplossingen met de kracht van sfeer en beleving.

LEDSign B.V. lanceert het kwaliteitsmerk YELALighting. LEDSign is de specialist in LED-verlichting, lichtreclames, verlichtingsoplossingen en lichtmetingen", aldus een woordvoerder. "Daardoor staat YELA Lighting sterk en onderscheidend in de markt op het gebied van sfeerbeleving en het creëren van professionele verlichtingsoplossingen."

“Met trots introduceren wij het nieuwe LED-verlichtingsmerk, YELA Lighting. Ons merk is ontstaan vanuit de vraag vanuit de markt om ons kwalitatieve programma aan LED-armaturen kracht bij te zetten door middel van een sterke merknaam. Neem daarbij onze persoonlijke service en flexibiliteit in samenwerking met onze klanten wat maakt dat wij als LEDSign een solide partner zijn waarmee wij met onze hoogwaardige armaturen en creatief en oplossingsgerichte denkwerk voor elk project de juiste verlichtingsoplossing met onze klanten kunnen uitwerken tot een mooi eindresultaat.”, aldus René van Gogh, de Commercieel Directeur van LEDSign.

Of het nu interieur of exterieur is, YELA Lighting legt de focus naar eigen zeggen op het ontwerpen en het leveren van unieke beleving met de perfecte afwerking en de juiste ambiance met LED verlichting. "YELA Lighting gaat een revolutie teweegbrengen in het conventionele verlichtingsconcept en dit omzetten in een modern, innovatief en stijlvol concept. Daarnaast wil zij een aangename sfeer en de ultieme beleving creëren voor klanten door Smart, energiezuinige en duurzame armaturen."

Om deze beleving waar te maken, heeft YELA Lighting hoge kwaliteitsarmaturen zoals AR70-, AR111-, 3-fase track spots, wandlampen, het nieuwe Tube track systeem, maar ook op maat gemaakte design lampen en andere verlichtingsarmaturen. YELA Lighting richt zich op diverse branches zoals architecten, interieur- en projectinrichters, groothandels, horeca, VVE/woningbouw en maritiem. 

www.yela-lighting.com


Deel op Social Media<< March 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >