Nieuws


03-01-2018 8:30

Aris Bakker vertrekt als directeur van Trilux Benelux vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Een aangekondigd afscheid, en opvolger Willem Dammers staat om die reden al sinds 1 januari 2016 naast Aris in de directie en in de startblokken. Sinds kort is de overgang definitief en heeft Willem de dagelijkse leiding over Trilux Benelux. "De ambitie is groot om leidend te zijn in de markt van digitaal licht."

De directiewisselling met overlap biedt zowel continuïteit als nieuw elan in de Amersfoortse vestiging, en is door Aris en Willem als bijzonder prettig ervaren. Aris: “Willem heeft in zijn zestien jaar bij de Trilux Group, waarin hij internationale verantwoordelijkheden had, al veel gezien van de verlichtingsmarkt. Dat merk ik aan zijn ambitie en enthousiasme. De innovatieve kracht en het vertrouwen van het Duitse moederbedrijf is bij Trilux Benelux altijd de motor; de relatie met de klant staat ook bij Willem voorop.”

“De toekomst ziet er goed uit met de onderneming die Aris achterlaat”, vervolgt Willem. “De professionele verlichtingsmarkt is volop in beweging, met technische ontwikkelingen die Trilux al in de praktijk brengt, zoals ‘connected lighting’. Gesteund door een sterke moedermaatschappij – een echt familiebedrijf dat de technologische trends op de voet volgt, heeft Aris de afgelopen vijftien jaar rust gebracht bij Trilux Benelux en een aantal belangrijke ontwikkelingen in gang gezet, zoals de oprichting van energiecoöperatie Manesco.”

Trilux is en blijft vooral producent - vooroplopend op technologisch gebied, maar wordt nog meer dienstverlener, benadrukt Willem. “Het beste product leveren is niet genoeg meer in de professionele verlichtingsmarkt van vandaag. Wij gaan als samenleving steeds meer van 'bezit' naar 'gebruik' – kijk naar de populariteit van leasen. Trilux is in de toekomst daarom steeds vaker eigenaar van de lichtoplossing: de klant betaalt alleen voor gebruik, onderhoud en instandhouding, het product blijft ons bezit. Flexibele oplossingen op maat, ondersteund door digitale technieken.”

Aris: “Trilux biedt van nature comfort, zekerheid en sfeer. De ambitie van Willem om binnen afzienbare tijd leidend te zijn op het gebied van digitaal licht zie ik met veel vertrouwen tegemoet.” Willem, tot slot: “Geïnspireerd door ‘Breeam’ en 'The Internet of Things' innoveert ook de opdrachtgever continu door. Om leidend te zijn in ledverlichting moeten wij vooral heel goed blijven luisteren naar de markt. Wij hebben er zin in en gunnen Aris een mooie nieuwe levensfase.”

www.trilux.nl
 

Deel op Social Media03-01-2018 13:30

Wilt u graag op de hoogte zijn en blijven over de laatste stand van zaken over uiteenlopende lichtontwerpen? Kom dan naar de CIE infodag op 22 januari 2018 bij de TU/e, Zwarte Doos, Eindhoven. In een dag informeren Nederlandse CIE-vertegenwoordigers u graag over de laatste stand van zaken, zoals die zijn besproken tijdens het wereldwijde congres in oktober in Korea. 

Het 29-ste congres van de Internationale Verlichtingsorganisatie CIE werd dit jaar georganiseerd in Zuid-Korea. Wetenschappers van over de hele wereld kwamen daar samen te discussieren over uiteenlopende lichtonderwerpen. In een poging de Nederlandse lichtgemeenschap te informeren over de laatste stand van zaken, nodigt de NSVV belangstellenden uit voor de CIE Infodag.

De bijeenkomst in Eindhoven vindt plaats op maandag 22 januari 2018, vanaf 9:30 uur. Dit event wordt georganiseerd door de Building Lighting Group van de TU Eindhoven (TU/e) in samenwerking met de NSVV. Er zullen presentaties gegeven worden door onder meer Ad de Visser, Kees Theunissen, Golles Vissenberg en Mariëlle Aerts. De presentaties zijn in het Nederlands met uitzondering van de laatste presentatie (om 16:00 uur), die is in het Engels. Deze bijeenkomst is gratis voor leden van de NSVV. Niet-leden betalen 95 euro.

www.nsvv.nl


Deel op Social Media<< January 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >