Nimbus overgenomen door Haefele


Nimbus overgenomen door Haefele
08-02-2019 8:30

Opmerkelijk nieuws uit de Duitse lichtwereld: de Nimbus Group wordt overgenomen door Häfele. Door deze strategische acquisitie van Häfele breidt het bedrijf zijn competenties op het gebied van licht en akoestiek in belangrijke mate uit.

Häfele neemt de Nimbus Group in zijn geheel over van Nimbus-oprichter Dieter Brennenstuhl. Laatstgenoemde blijft verbonden aan Nimbus en zal vanuit de huidige locatie van het bedrijf in Stuttgart ook in de toekomst zijn bijdrage blijven leveren aan het begeleiden van innovaties, ontwikkelingen alsmede de uitbreiding van het product-portfolio.

Nimbus-oprichter Dieter Brennenstuhl (rechts).

"Deze aquisitie vertegenwoordigt een organische uitbreiding van het competentiegebied van beide ondernemingen", aldus een woordvoerder. "Tegelijkertijd creëert de overname belangrijke synergieën op het gebied van verkoop en productontwikkeling."

Häfele is een sterke partij op het gebied van onder meer meubelbeslag en architecturale hardware, en heeft zich de laatste jaren bovendien ontwikkeld als aanbieder van LED-oplossingen die in meubilair kunnen worden geïntegreerd. Nimbus is een LED-pionier die al in 2006 de eerste LED-oplossing presenteerde. De verlichtingsproducten van Nimbus worden voorts gekenmerkt door een sterk designaspect. Ook heeft het bedrijf uit Stuttgart zich ontwikkeld tot een specialist op het gebied van draadloze verlichting en akoestiek. 

"Gezamenlijk kunnen beide bedrijven met behulp van geïntegreerde oplossingen optimaal reageren op de belangrijke ontwikkelingen en trends in de wereld van het wonen", aldus de woordvoerder. "Häfele en Nimbus zullen klanten significante toegevoegde waarde bieden aan de hand van intelligente netwerkconcepten."

Nimbus-oprichter Dieter Brennenstuhl is blij met de nieuwe ontwikkeling: "In de toekomst zullen we onze activiteiten gaan ontplooien onder de paraplu van Häfele. Met dit bedrijf versterken we onze positie op het gebied van onze twee specialismen licht en akoestiek." Brennenstuhl benadrukt dat klanten in de dagelijkse praktijk weinig van de nieuwe situatie zullen merken: "Onze zakelijke relaties zullen zonder onderbreking gecontinueerd worden en de contactpersonen blijven bereikbaar via de gebruikelijke kanalen."

De overname moet nog het fiat krijgen van de Duitse mededingingsautoriteiten. Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, en of de transactie op termijn eventuele personele consequenties heeft, wordt niet gemeld.

www.nimbus-group.com 


Deel op Social Media<< February 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >