Pope terug van weggeweest


Pope terug van weggeweest
21-02-2018 8:30

Lampenmerk Pope is terug. 128 jaar na oprichting in Venlo is ’s lands oudste lampenmerk nieuw leven ingeblazen aan de andere kant van het land – in Rotterdam. "Waar Pope vroeger al bekend stond om de productie van speciale lichtbronnen volgt Pope Speciaallampen ook in zijn huidige vorm die trend", aldus de initiatiefnemers van de herintroductie.
"Onder het mom ‘light as a design statement’, kent de collectie een exclusieve toepassing voor designarmaturen. Hiermee biedt het merk de mogelijkheid om diverse designarmaturen te voorzien van de originele lichtbron."

De eerste lichtbronnen die het merk in productie neemt zijn reproducties van de Cubo en Sirio. Beide werden niet meer gemaakt. "Onder Pope worden deze lampen, nu Cube en Cylinder genaamd, opnieuw ontwikkeld om naadloos aan te sluiten op de designarmaturen van S.A. Boulanger Belgique, ontworpen door Angelo Gaetano Sciolari. Deze lampen zijn ook vandaag de dag nog echte designiconen. Niet alleen staat de toepassing centraal, maar ook het design van Pope’s lichtbronnen. Zo is ook de verpakking gebaseerd op het authentieke kleurgebruik - het oorspronkelijke design krijgt een modern uiterlijk."

Pope combineert met zijn nieuwe serie lichtbronnen een klassiek ontwerp met de duurzaamheid die van de moderne LED-lamp mag worden verwacht. Ondertussen is Pope bezig met het ontwerpen van nieuwe design-lichtbronnen om de collectie aan te vullen. "In 2018 worden zeker nog drie designlampen uitgebracht."


www.pope.nl


Deel op Social Media<< February 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >