Dynamisch verlichte kolommen op Schiphol


Dynamisch verlichte kolommen op Schiphol
06-12-2017 8:30

Onlangs heeft Armada Janse een project gerealiseerd voor de openbare ruimte wandelverbinding P15 Schiphol. Het betreft dynamisch verlichte kolommen.

`Voor de openbare ruimte tussen het Hilton hotel en het bedrijfsverzamelgebouw The Base is door ipv Delft een lichtplan ontwikkeld voor The Square`, aldus een woordvoerder. `Onlangs heeft Armada Janse het meest prominente element van The Square gerealiseerd: vijf dynamische lichtzuilen onder het viaduct van de Ceintuurbaan Zuid.`

Het donkere plafond en de betonnen kolommen van het tussengelegen viaduct waren een barrière in deze ruimte, zowel overdag als ’s avonds. `In het lichtplan is opgenomen de betonnen kolommen onder het viaduct te omkleden met LED-verlichting. "Armada Janse heeft dit vertaald naar een technisch maakbaar product dat voldoet aan alle voorwaarden van de eindklant. Een voorbeeld hiervan is de engineering van een klemconstructie, omdat boren in de kolommen van het viaduct niet mag."

De bekleding van de betonnen kolommen bestaat uit aluminiumplaten waarin LED's zijn gemonteerd, met daar overheen een opalen plaat die fungeert als diffuser en ervoor zorgt dat een egaal, vloeiend lichtbeeld ontstaat. "Met dit lichtconcept zijn verschillende lichtscenes te maken, die allen voor een bijzondere ruimtelijke beleving zorgen. Met het ontstane lichtpanorama lijken de betonnen zuilen weg te vallen. Hierdoor wordt een aantrekkelijke en verassende ruimtelijke sfeer gecreëerd."

De kolommen zijn aan de boven- en onderzijde voorzien van RVS-beschermranden om de zuil te beschermen tegen ‘gebruikersschade'. Daarnaast is tijdens het ontwerp van de kolommen rekening gehouden met het onderhoud.

www.armadajanse.nl


Deel op Social Media<< December 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >