Philips levert miljard LED-lampen


Philips levert miljard LED-lampen
21-11-2017 8:30

Philips Lighting heeft één miljard LED-lampen en -armaturen geleverd. Het bereik van deze mijlpaal gebruikt de lichtfabrikant om aandacht te vragen voor de ‘Global Lighting Challenge’. In het kader van deze 'Clean Energy Ministerial'-campagne moet de onderneming tien miljard energiezuinige lichtpunten realiseren om het energierendement in de wereld te verbeteren.

Met het nu naar buiten gebrachte resultaat heeft Philips Lighting de helft van zijn doel om in 2020 twee miljard lampen te leveren, al gehaald. De fabrikant bereikt naar eigen zeggen als eerste onderneming deze mijlpaal. "In december 2006, toen Philips Lighting opriep tot wereldwijde uitfasering van de gloeilamp, was verlichting nog verantwoordelijk voor 19 procent van het elektriciteitsverbruik wereldwijd", aldus een woordvoerder. "Toen in 2015 het Verdrag van Parijs werd ondertekend, was dat 15 procent en dit percentage daalt naar verwachting nog verder tot 8 procent in 2030." 

Volgens Harry Verhaar, hoofd Global Public and Government Affairs bij Philips Lighting, bewijst deze mijlpaal dat het stimuleren van de overstap van conventionele verlichting naar LED succes heeft. "Zo kunnen we een aanzienlijke bijdrage leveren aan de wereldwijde doel om CO2-uitstoot te verminderen. Energiebesparing is eenvoudig te realiseren; op dit moment neemt het energierendement elk jaar met ongeveer 1,5 procent toe, maar als we dit kunnen verdubbelen tot 3 procent per jaar, zijn we goed op weg naar een duurzamere wereld. ”

De Global Lighting Challenge is een Clean Energy Ministerial-campagne om wereldwijd tien miljard hoogwaardige, betaalbare verlichtingsproducten met een hoog rendement te verkopen, zoals LED-lampen. "De omslag naar energiezuinige verlichting is misschien wel een van de belangrijkste kortetermijninitiatieven om de uitstoot van broeikasgassen wereldwijd te verminderen."

Uit een recent rapport1 uit 2016, gepubliceerd door het Internationaal Energieagentschap, bleek dat de wereld zonder de verbeteringen op het gebied van energierendement sinds 2000, twaalf procent meer energie zou hebben gebruikt, wat gelijkstaat aan een extra Europese Unie in de wereldenergiemarkt. 

www.lighting.philips.nl


Deel op Social Media<< November 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >