Velux vraagt studenten om daglichtontwerp


Velux vraagt studenten om daglichtontwerp
05-09-2017 8:15

Architectuurstudenten met passie voor hun vak krijgen een kans om hun talent aan de wereld te tonen. Zij kunnen zich sinds deze maand inschrijven voor de Internationale Velux Award 2018. Het thema is ‘het daglicht van morgen’. Om kans te maken op de award moeten studenten laten zien hoe daglicht slimmer te gebruiken is in gebouwen en leefomgevingen.

Velux doet met de International Velux Award (IVA) nadrukkelijk een oproep aan architectuurstudenten wereldwijd. Zij kunnen bij deelname kiezen tussen twee categorieën. 'Daylight in Buildings' richt zich op projecten die laten zien hoe daglicht slimmer te benutten is in gebouwen. De categorie 'Daylight Investigations' focust op onderzoek naar cruciale factoren voor de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van gebouwen. Denk aan de fysieke eigenschappen van daglicht en nieuwe constructiematerialen.

“Zoek je inspiratie niet onnodig ver, maar kijk kritisch om je heen in je eigen stad of dorp,” is het advies aan deelnemers van Omar Gandhi, jurylid van de voorgaande IVA. “Overal in de wereld spelen vraagstukken die om duurzame oplossingen vragen, ook van architecten. Het zijn zulke oplossingen waar de jury naar op zoek is.”

“Deze award is de uitgelezen kans voor studenten om hun visie en creativiteit de volle ruimte te geven,” vertelt Per Arnold Andersen, hoofd van de International Velux Award. “Jezelf ten volste uitdagen en echt grenzeloos denken, dat is waar het bij deze award om draait. Zo willen we dat de beste architecten van de toekomst komen bovendrijven.”

De inschrijvingsperiode voor de IVA loopt tot 1 april 2018. Studenten kunnen hun projecten tot 15 juni 2018 indienen. Alle inzendingen worden in juni 2018 beoordeeld door een vakkundige jury van internationaal erkende architecten en bouwkundig experts. Elke deelnemende student moet bij zijn project begeleiding krijgen van een tutor. Bij winst krijgen beiden de award en een prijs.

De IVA, een tweejaarlijkse award voor de beste concept projecten in de architectuur, is sinds de eerste editie in 2003 uitgegroeid tot de grootste competitie in zijn soort. Met de award wil Veluxarchitectuurstudenten laten nadenken over daglicht als belangrijkste bron van energie en licht. Maar liefst 4.500 studenten uit meer dan zestig landen deden tot op heden aan de IVA mee.

iva.velux.com
 

Deel op Social Media<< September 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >