Guardian Glass investeert in Polen


Guardian Glass investeert in Polen
21-08-2017 13:30

Guardian Industries heeft de investering goedgekeurd voor een bijkomende fabricagesite voor floatglas en gecoat glas in Czestochowa, Polen, om zo te kunnen beantwoorden aan de groeiende vraag naar floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten in Europa.

De nieuwe fabriek zal naast de bestaande fabriek van het bedrijf komen te liggen, en de voorbereiding en uitvoering van het project gaan onmiddellijk van start. Naar verwachting zal de site operationeel zijn in het derde kwartaal van 2019 en zal deze goed zijn voor meer dan 150 nieuwe jobs. De fabriek zal 1000 ton glas per dag produceren en zal over een hoogtechnologische coatinglijn beschikken. 

Kevin Baird, voorzitter en CEO van Guardian Glass, formuleert het als volgt: 'De nieuwe fabriek betekent de grootste greenfieldinvestering in de geschiedenis van Guardian Glass en zal ons verder positioneren als de toonaangevende producent van veiligheidsglas en energie-efficiënte glasproducten met hoge prestaties voor zowel residentiële als commerciële gebouwen in Europa.' Daar voegt hij aan toe: 'Guardian is verheugd over de groei die we zagen in Polen en we zijn ervan overtuigd dat de locatie in Czestochowa goed gelegen is om te beantwoorden aan de behoeften van onze klanten. We hebben veel steun gekregen van de stad Czestochowa, van de speciale economische zone Katowice en van de Poolse regering.' 

Een verder bewijs van de toewijding van het bedrijf aan Polen is dat voor de bestaande floatglas-productielijn van Guardian Glass in Czestochowa aan het begin van 2018 een herstelproject van start zal gaan, waardoor de productiecapaciteit ervan zal toenemen.

'Wij kijken uit naar een blijvende groei in Polen en de naburige landen. De gecombineerde locatie van de twee fabrieken zal een competitieve en efficiënte structuur vormen, zodat een breed gamma glasproducten kan worden geleverd, wat ertoe bijdraagt om voor de lange termijn waarde te genereren voor onze klanten in de regio', weet Guus Boekhoudt, vice president van Guardian Glass in Europa.

Behalve de fabriek in Czestochowa,heeft Guardian Glass onder haar tien Europese floatglas-vestigingen ook faciliteiten in Oroshaza in Hongarije; in Thalheim in Duitsland en in Ryazan en Rostov in Rusland.
 

Deel op Social Media<< August 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >