Philips doet oproep aan kabinet-in-spé


Philips doet oproep aan kabinet-in-spé
12-07-2017 8:30

Lichtfabrikant Philips roept het te vromen kabinet op om de btw op LED-verlichting te verlagen. Op die manier kan de invoering van de energiezuinige lichttechnologie versneld worden, zo menen ze in bij de lichtfabrikant. Volgens Philips is LED-verlichting namelijk tot wel  70 procent zuiniger dan traditionele lichtbronnen.

De oproep komt na een gezamenlijk appèl van Greenpeace, Natuur en Milieu en Philips Lighting om  in te zetten op energiebesparing, reductie van de CO2-uitstoot en verduurzaming van energie. Die gezamenlijke verklaring is op 10 juli gepubliceerd in dagblad Trouw.

 

 

“Energiebesparing kan en moet sneller", aldus Frank van der Vloed, algemeen directeur van Philips Lighting Benelux. “3 Procent energiebesparing per jaar leidt alléén al in Nederland tot 20 miljard euro lagere energiekosten in 2030. Om te voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs en te komen tot een CO2-neutrale wereld in 2050 moeten we elk jaar 3 procent energie blijven besparen. Die 3 procent halen we nu niet. En dat terwijl de wereldbevolking verder groeit, de voedselproductie wereldwijd moet stijgen en de mobiliteit toeneemt. LED-verlichting biedt snel mogelijkheden tot energiebesparing.”

Ruwweg eenzesde van het Nederlandse stroomverbruik gaat volgens een schatting van Ecofys (adviesbureau voor energie en klimaat) op aan verlichting. Alleen al in Nederland kan, als alle lampen in één keer zouden worden vervangen door LED-verlichting de hoeveelheid stroom bespaard worden die de grootste kolencentrale in Nederland per jaar produceert. Dit staat gelijk aan het gemiddelde jaarlijkse stroomverbruik van ongeveer 3 miljoen huishoudens.

www.lighting.philips.nl
 

 

 

Deel op Social Media<< July 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >