Delta Light verleidt bezoekers in Milaan


Delta Light verleidt bezoekers in Milaan
14-04-2017 8:00

Delta Light was vorige week één van de vele deelnemers aan de Milaan Design Week. de Belgische lichtfabrikant vormde de omgeving van het historische Palazzo Crivelli om tot een monumentale lichtinstallatie. Vele bezoekers wisten het bedrijf te vinden.

"In deze inspirerende, conceptuele setting werden nieuwe armaturen voorgesteld", stelt een woordvoerder. "Eigen ontwerpen en ook designs van architectenbureau OMA, lighting designer Dean Skira en kunstenaar-designer Arik Levy. De parktuin leende zich tot een reeks interessante lezingen, met sprekers als Snøhetta, CF Møller en AABE die hun stempel drukten op referentieprojecten van Delta Light."

Met 25.000 bezoekers uit 130 landen was de tijdelijke installatie van Delta Light in Milaan zonder meer een succes. Jan Ameloot, managing director: “We waren oprecht verrast door de massale opkomst en grote interesse. We wilden de bezoekers meenemen op een experimentele reis die licht, functie en architectuur samenbrengt. En af te lezen aan de verwondering op de gezichten, zijn we daarin geslaagd.”

Met een gloednieuwe lijn magnetische Splitline-profielen en de Superloop-collectie (een veelzijdige reeks cirkels in verschillende uitvoeringen en dimensies), had Delta Light naar eigen zeggen heel wat nieuws uit eigen huis te tonen. "Daarbij trok de combinatie van Superloop Spy met de kristallen kroonluchter van het gebouw heel wat aandacht. In de tuin konden de bezoekers de designsamenwerking ontdekken met architectenbureau OMA (XY180), de internationaal bekroonde lighting designer Dean Skira (Polesano) en de veelzijdige kunstenaar-designer Arik Levy (Butler)." In Milaan werkte Delta Light met elk van deze designers samen aan de scenografie van hun nieuwe ontwerp.

www.deltalight.com


Deel op Social Media<< April 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >