ELE-certificaten uitgereikt op Licht 2016


ELE-certificaten uitgereikt op Licht 2016
27-09-2016 8:32

Op dit moment - van 25 tot en met 28 september - wordt in het Duitse Karlsruhe het internationale congres Licht gehouden. Op de tweejaarlijkse bijeenkomst worden de eerste European Lighting Experts uit Zwitserland en Duitsland met als achtertitel ELE met een certificaat geregistreerd. Dat meldt Paul Settels namens de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV).

De Nederlandse ELE-examens worden door de NSVV afgenomen, evenals de aanvragen voor het ELE-certificaat. "Het ELE registratie-certificaat maakt het mogelijk om als gelijkwaardige partners in de aangesloten landen: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en straks ook Frankrijk, België. Engeland, Polen, enzovoort aan de slag te gaan."

In Nederland zijn volgens Settels de Lichtacademie van Berry van Egten en MLO van Chantal Meutzner druk doende cursisten te werven voor de Nederlandse ELE opleidingen. "Dit is een modulaire opleiding met aandacht voor lichttechniek, de elektrotechniek die nodig is voor het licht, de visuele ergonomie en biologische factoren om de mens optimaal te laten werken."

In licht en verlichting geïnteresseerden kunnen overigens ook kiezen voor de opleiding 'De Toekomst van het Licht' van opleidingsinstituut Office Academy. Deze eendaagse cursus - die niet valt onder de ELE-paraplu - wordt verzorgd door 'lichtfilosoof' Egbert Keen en informeert cursisten diepgaand over de meest uiteenlopende aspecten die een rol spelen bij het optimaal verlichten van interieurs.

www.nsvv.nl

Deel op Social Media 

zie ook:
http://europeanlightingexpert.org/nl/

<< September 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >