Speciale noodverlichting in speciale bioscoop


Speciale noodverlichting in speciale bioscoop
09-05-2016 8:30

Nabij het Jaarbeursterrein in Utrecht verrijst het grootste Bioscoopcomplex van Nederland.De Belgische Bioscoopuitbater Kinepolis bouwt een Megabioscoop tegen de Jaarbeurs Utrecht aan met de nieuwste technieken, meer comfort en betere beeldkwaliteit. Ook de decentrale-centrale noodverlichting is bijzonder.

De Bioscoop biedt veertien zalen van in totaal ongeveer3.300 zitplaatsen. De Bioskoop is ontworpen door, Snelder Architecten uit Bussum. Exploitant Kinepolis mikt op ruim 1 miljoen bezoekers per jaar en daarbij is een goed beheersbare noodverlichtingsinstallatie met een hoge beschikbaarheid van groot belang.

De noodverlichtingsinstallatie is in zijn geheel gebaseerd op een 24 Volt centrale noodverlichting CLS24 oplossing van Inotec Noodverlichting. "Door het toepassen van deze decentrale-centrale intelligente noodverlichting oplossing, is het periodiek uitwisselen van ruim vijfhonderd losse batterijen overbodig gebleven en is deze innovatieve noodverlichtingsinstallatie veel minder arbeidsintensief te onderhouden en mede daarmee een gunstige 'total costs of ownership'", stelt een woordvoerder van Inotec.

Het toepassen van functiebehoud (E60) bekabeling is met deze decentrale-centrale noodverlichting oplossing beperkt tot enkele meters. "De vluchtwegverlichtingsarmaturen in de zalen worden uitgevoerd in de RAL kleur gelijk aan het plafond / wanden en de pictogram armaturen zijn samen met de algemene verlichting naar behoefte dimbaar, zodat de aanwezigheid hiervan niet als storend wordt ervaren. Bij stroomuitval lichten de pictogram armaturen 100 procent op conform wet en regelgeving."

Inotec Noodverlichting heeft opdracht gekregen voor het ontwerpen, leveren en in bedrijf stellen van deze complete oplossing. "De opdrachtgever heeft met de Inotec-oplossing bewust gekozen voor een duurzame, kosteneffectieve, toekomst vaste en goed beheersbare noodverlichtingsoplossing."
De opdrachtgever is Kropman Installatietechniek.

Naar verwachting zal de Bioscoop in het begin van 2017 worden opgeleverd.

www.inotec-noodverlichting.nl

Deel op Social Media 

 

<< May 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >