Stormachtige workshop bij Romar


Stormachtige workshop bij Romar
14-07-2015 8:30

Op dinsdagavond 7 juli, een stormachtige zomerse avond lanceerde Romar ‘Het theater dat retail heet’. Een workshop speciaal gericht op de retail en de rol van beleving daarin. Commercieel directeuren uit de retailomgeving, retailexperts en natuurlijk de retailers zelf stapten vol verwachting de Experience Room binnen. 

De manier waarop consumenten winkelen is de laatste jaren enorm veranderd. Dat is geen geheim. Online shoppen heeft een vlucht genomen en webwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond. Nooit was het eenvoudiger om kleding, elektronica, verzorgingsproducten en zelfs meubels en boodschappen online te bestellen. Wil je als retail-ondernemer dus nog mee kunnen, zul je mee moeten veranderen. Aandacht op de klantenreis, de beleving, is waar de nieuwe focus binnen retail moet liggen. Want dat is waar je als winkel waarde kunt toevoegen en het verschil kunt maken. Dat is waar de kansen liggen. Maar hoe pak je dat aan?

Annemieke Casteelen, Sales & Marketing Director: “Winkelbeleving creëer je niet zomaar. Daarvoor moeten interieur, licht, geluid, geur en beeld volledig met elkaar en met het branding-concept in lijn liggen. Want het maakt natuurlijk uit wat de propositie van de winkel is, wie de doelgroep is en wat de winkel wil uitstralen. Echte beleving ontstaat als een consument zodanig betrokken raakt bij de situatie dat hij een blijvende indruk opdoet.”

Roger Casteelen, Concepts & Design Director: “Je kunt het werken aan belevenissen daarom vergelijken met ‘theater’ maken. De winkeleigenaar of -manager is de regisseur, de winkel het podium, de medewerkers de acteurs en klanten vormen het publiek. Aangezien je niet oneindig dezelfde voorstelling kunt voorschotelen aan je publiek, zul je het podium telkens opnieuw moeten inrichten en de medewerkers anders laten ‘acteren’. Dat vraagt om de nodige flexibiliteit.”

Reacties van workshopbezoekers: “Het was een bijzonder fijne avond met veel interessante items.” “Ik ken Romar al lang, maar elke keer blijven ze mij verrassen.” “De sprekers waren helder, duidelijk en niet te technisch.” “Ik heb een heel andere kijk gekregen op beleving, en wat het allemaal kan betekenen.”

Deel op Social Media 

<< July 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >