Themadag 'Minder Licht' van NSVV


Themadag 'Minder Licht' van NSVV
20-04-2015 8:30

De NSVV is recent gestart met het onderzoek Minder licht?! Een onderzoek naar de invloed van lichtreductie op sociale veiligheid. Met dit project wil de NSVV een wezenlijke bijdrage leveren aan kennisontwikkeling en –deling op dit uiterst actuele en relevante onderwerp. Morgen (21 april) wordt er een themabijeenkomst over gehouden.

Energiebesparing, natuurwaarde, duurzaamheid, lichthinder; binnen de openbare verlichtingssector wordt vanuit verschillende invalshoeken kritisch gekeken naar de gebruikte of gewenste verlichtingsniveaus. Maar als we anders gaan verlichten, wat betekent dat voor de kwaliteit van verlichting en de beleving van sociale veiligheid? In hoeverre biedt de ROVL houvast om lichtreductie binnen die richtlijnen te realiseren? "In nauwe samenwerking met alle belanghebbenden in de OVL-sector gaan we praktisch toepasbare kennis inventariseren en toewerken naar een praktisch toepasbare oplegnotitie op de ROVL."

Roger van Ratingen (Raticos) en Joren van Dijk (OmgevingsPsycholoog.nl) zijn door NSVV aangesteld als projectleiders. Samen vormen ze een gewenste bundeling van kennis op het terrein van openbare verlichting en beleving(sonderzoek). De projectleiding zal nauw samenwerken met een Raad van Advies die wordt samengesteld vanuit alle geledingen van het vak openbare verlichting. die (on)gevraagd advies zal geven rondom inhoud en aanpak van het project.

"Het onderzoek wordt dus voor en door de sector gerealiseerd. Op basis van deskresearch vindt een inventarisatie plaats van alle reeds bekende feiten en onderzoeksresultaten op het gebied van lichtbeleving. Door middel van een groot aantal expertinterviews met uiteenlopende functionarissen binnen de OVL-wereld wordt een verdieping in kennis en inzicht gerealiseerd. En in een reeks workshops worden tussenresultaten getoetst en visies en ervaringen vanuit de praktijk opgehaald."

De eerste workshop wordt gehouden tijdens de Week van de Openbare Ruimte 2015 op de themadag Ruimte & Licht. De Themadag vindt plaats op dinsdag 21 april aanstaande op Kasteel De Vanenburg in Putten.

www.wvdor.nl

Deel op Social Media 

<< April 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >