Wecycle maakt recyclen tl-buizen aantrekkelijk


Wecycle maakt recyclen tl-buizen aantrekkelijk
03-03-2015 8:40
Het inleveren van tl-buizen wordt voor installateurs steeds makkelijker. Om dit onder de aandacht te brengen en verder te stimuleren, start Wecycle een actie met drie technische groothandels onder het motto ‘Bezorg ons je oude lampen, bezorgen wij je een pizza’.
 
Om zoveel mogelijk afgedankte lampen in te zamelen, organiseert Wecycle samen met technische groothandels Rexel Nederland, Solar Nederland en Technische Unie een inleveractie voor installateurs. Inleveraars ontvangen bij alle vestigingen een kanskaart. Hiermee maken ze kans op een gratis pizza. Meer informatie op: wecycle.nl/pizza.
 
Er komen steeds meer mogelijkheden voor installateurs om makkelijk van hun oude tl-buizen en spaarlampen af te komen. Kleine hoeveelheden kunnen gratis ingeleverd worden in de inleverbakken bij alle vestigingen van Rexel en Technische Unie. Bij alle winkels kunnen oude lampen ingeleverd worden bij aankoop van nieuwe. Ook een groot aantal  gemeentelijke milieustraten accepteert afgedankte energiezuinige lampen.
 
Voor grotere hoeveelheden (meer dan 300 lampen per jaar) kunnen installateurs zich aanmelden als partner van Wecycle. Daarnaast is er een gratis eenmalige ophaaldienst beschikbaar voor projecten waar meer dan 300 lampen ineens vrijkomen.
 
Voor de deelnemende groothandels is het innemen van afgedankte tl-buizen en spaarlampen een onderdeel van het MVO-beleid. Daarnaast is het een extra service aan hun klanten. Alle ingeleverde energiezuinige lampen laat Wecycle voor meer dan 90 procent recyclen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.
 
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in Nederland organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van ruim 1.500 producenten en importeurs. 

 
 
<< March 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >