LEDís van Osram verlichten Sixtijnse Kapel


LEDís van Osram verlichten Sixtijnse Kapel
04-12-2014 8:15
De Sixtijnse Kapel in Rome, wordt nu verlicht door de nieuwste verlichtingsoplossingen van Osram. Na 500 jaar kan dit bijzondere kunstwerk worden aanschouwd in een ongekende kwaliteit, badend in het licht van meer dan zevenduizend LED’s.
 
De installatie is de laatste maanden op haar plaats gebracht en is speciaal ontworpen om kunstwerken te beschermen terwijl er toch veel meer licht kan worden gebruikt. Deze energiezuinige installatie van Osram verbruikt 90 procent minder elektriciteit dan de vorige installatie. De Europese Unie ondersteunt dit project.
 
Dr. Klaus Patzak, CFO bij Osram en verantwoordelijk voor Luminaires & Solutions: “Osram heeft een LED-verlichtingsoplossing ontwikkeld, die de standaard zet in termen van technologische kracht, kwaliteit en innovatie. Het is in zijn soort de allereerste oplossing ter wereld en baant de weg voor complete nieuwe mogelijkheden voor onze klanten. We zullen dit potentieel snel omzetten naar realiteit.”
 
Prof. Antonio Paolucci, directeur van de Vaticaanse musea: “De Sixtijnse Kapel bevat de bijzonderste werken, die ooit zijn ontstaan in het menselijk brein. Het is Michelangelo’s meesterwerk. We willen de 450ste sterfdag van Michelangelo eren door nieuw licht voor zijn werk.”
 
Neelie Kroes, Vice president van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor de Digitale Agenda voor Europa: “Kunst is er om ons te inspireren en onze geest te verlichten. Nu we de Sixtijnse Kapel hebben kunnen verlichten met LED, kan Michelangelo zijn rol nog beter vervullen dan hij tot nu toe gedurende de geschiedenis heeft gedaan.”
 
De verlichting van de Sixtijnse Kapel is een pilot project met de werktitel LED4Art, ondersteund door European Funding Program for Information and Communication Technology binnen het Framework Program for Competitiveness and Innovation (PSP-CIP). Het doel van het subsidieprogramma was om nieuwe mogelijkheden voor LED-technologie te demonstreren met betrekking tot energie-efficiëntie en de verbeterde kwaliteit van licht, om daarmee een snellere marktpenetratie te bereiken voor de nieuwe technologie. Als aanvulling op de projectcoördinator van dit project, Osram, zijn er ook andere partners bij betrokken, zoals de Pannonian University uit Hongarije, Instituut de Recerca en Energia de Catalunya uit Spanje en het planbureau Faber Technica uit Italië.Deel op Social Media

<< December 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >