Velux-awards uitgereikt


Velux-awards uitgereikt
03-11-2014 9:09

Tijdens de uitreiking van de International Velux Award 2014 in het Semper Depot in Wenen (Oostenrijk) werden drie prijswinnaars en negen eervolle vermeldingen bekendgemaakt.

Een team bestaande uit vier studenten van de Tsinghua University in Peking (China) werd bekroond met de eerste plaats voor hun project 'Light, Revitalization', een mooie diepgaande verkenning van de rol van daglicht in het moderne stadsleven.

DuDikang (22), projectleider van het winnende team: "Bij ‘Light of Tomorrow’ ligt voor ons de nadruk op de spirituele schoonheid van het leven. Daarom hebben we niet alleen gekeken naar een beter toepassing van daglicht in de toekomst, maar hebben we gezocht naar een nieuwe definitie van daglicht."

De jury prijst het winnende team om de interessante benadering van daglicht en de volwassenheid van het onderwerp. “Het is een aannemelijk en haalbaar project dat oude Chinese tradities, en nieuwe manieren om naar deze tradities te kijken, aan elkaar knoopt. Het ontwerp geeft een goed inzicht in de rol van daglicht op stedelijk, sociaal en cultureel niveau", aldus juryvoorzitter Craig Dykers in zijn motivatie over het winnende project.

De jury prijst voorts het feit dat veel ingezonden projecten voor de International Velux Award 2014 verder gaan dan alleen het ontwerp en een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke kwesties in de samenleving. “Veel projecten tonen een oplossing over hoe licht politieke situaties kan beïnvloeden. Zij verbinden de functionaliteit van daglicht met andere doeleinden dan waaraan licht gewoonlijk bijdraagt. Het gaat niet alleen om uitzicht en comfort, maar om hoe daglicht een bijdrage kan leveren aan uitdagende situaties, maatschappelijke discussies en politieke kwesties", zegt juryvoorzitter Craig Dykers.

De Velux Groep die de International Velux Award al 10 jaar organiseert, ziet de verlengde focus op verantwoordelijkheid en conceptuele experimenten in de studentenprojecten als een belangrijke toegevoegde waarde: "Met de competitie willen we de studenten inspireren daglicht te zien als meer dan alleen een ontwerpelement. We zijn dan ook zeer verheugd dat de winnende projecten en eervolle vermeldingen van dit jaar sterk betrokken zijn bij serieuze wereldwijde onderwerpen en een oprechte maatschappelijke betrokkenheid tonen, zegt Per Arnold Andersen, die namens de Velux Groep zitting had in de jury.

www.velux.nl

Deel op Social Media

<< November 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >