LED-concept gaat op voor energieprijs


LED-concept gaat op voor energieprijs
27-09-2014 8:30

Drie genomineerden maken kans op de Spirit of Innovation Award. De prijs voor de meest energiebesparende innovatie van een exposant wordt uitgereikt op dinsdag 7 oktober tijdens de vakbeurs Energie. In de running zijn: een zonne-energieomvormer met geïntegreerde Li-ionbatterij; dimbare en van kleur veranderbare LED-TL’s en LED-panels voor ziekenhuizen en verzorgingstehuizen en een energieneutraal prefab renovatie-bouwsysteem.

De vakbeurs Energie vindt plaats van 7 tot en met 9 oktober in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. De drie genomineerden verzorgen op dinsdag 7 oktober om 11.00 uur een pitch in het Energietheater op de vakbeurs Energie. Vervolgens maakt de juryvoorzitter de winnaar bekend en rijkt een mediacheque uit ter waarde van 5000 euro. Tegelijkertijd met Energie vinden het Solar Event en PassiefBouwen Event plaats.

Naast de zonne-energieomvormer en een energieneutraal prefab renovatie-bouwsysteem maakt een LED-concept kans op de prijs. Het betreft een product van het bedrijf Connectica Green Force. Het concept LedsgoGreener behelst dimbare en van kleur veranderbare LED –TL’s en LED-panels voor ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. "In ziekenhuizen wordt veelal TL-verlichting toegepast in de kleur 840. Deze ‘wittere’ kleur is noodzakelijk omdat verplegend personeel en artsen een beter contrast nodig hebben voor het geven van injecties. De patiënten ervaren dit wittere licht echter als ongezellig. De LedsgoGreener biedt de mogelijkheid om de standaard TL-verlichting te vervangen door  L05G-DM LED-TL's of P01DM LED-panels."

"Met de LED-lampen kan de kleurtemperatuur traploos worden veranderd van 3.000 Kelvin (kleur 830) naar 6.500 Kelvin (kleur 865). Daarnaast kan de LED-verlichting ook traploos worden gedimd met behulp van een meegeleverde afstandsbediening of een smartphone app. Het verplegend personeel kan een afdeling kiezen en vervolgens per kamer het licht aanpassen. Indien een behandeling nodig is kan het licht worden gemaximaliseerd en ‘witter’ ingesteld. Na een eventuele behandeling wordt het licht weer gedimd en ‘warmer’ worden gezet."

De Spirit of Innovation Award is de prijs voor de meest energiebesparende innovatie op de vakbeurs Energie. De jury beoordeelt de inzending op innovatief vermogen, duurzaamheid, potentie om te besparen en marketingwaarde. De jury bestaat uit prof. dr. ir. Anke van Hal, Professor Sustainable Building & Development Nyenrode Business Universiteit; ir. Rob Smit, projectleider Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Robin Koek, directeur One2green.

In 2013 was Techcomlight de winnaar met de SmartLED, een combinatie van kosteloos daglicht en ultrazuinige leds.

www.energievakbeurs.nl

<< September 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >