LED-licht voor PEC Zwolle


LED-licht voor PEC Zwolle
15-09-2014 8:13

PEC Zwolle investeert in verduurzaming van haar stadion en vervangt de huidige verlichting door hoogwaardige LED-lampen. De winnaar van de KNVB beker en de Johan Cruijff schaal heeft daarmee de primeur van Holland Eco Finance, een participatie van Energiefonds Overijssel en A2 Participaties. De samenwerking werd op 13 september 2014 tijdens de wedstrijd PEC Zwolle-PSV bekrachtigd.

 

Het installeren van vijftienhonderd nieuwe LED lampen, met een gezamenlijke waarde van meer dan 120.000 euro, doet de Overijsselse club zonder investering. De kosten worden betaald uit de energiebesparing voor een periode van 5 jaar. Daarna zorgt de LED-verlichting vele jaren voor lagere kosten door het lage verbruik en de lange levensduur van de LED-lampen.

“Als sportliefhebber," zegt gedeputeerde Theo Rietkerk, "ben ik verheugd met de verduurzaming van het IJsseldelta stadion. Goed om te zien dat verschillende partijen de handen ineenslaan voor het realiseren van energiebesparing door het installeren van duurzame verlichting. De voetbalclub laat met dit project aan andere sportverenigingen, organisaties, ondernemingen en instellingen zien dat verduurzaming geld oplevert. Hiermee zetten we weer een grote stap vooruit op het gebied van energiebesparing in de provincie Overijssel.”

Ook Adriaan Visser, voorzitter van PEC Zwolle, is te spreken over de huidige ontwikkeling: ,,Het IJsseldelta stadion is een ontmoetingsplaats van jong en oud. Met de investering in het verduurzamen van het stadion, geven wij een signaal af naar alle (sport) organisaties om ons heen. Namelijk dat duurzaamheid op de lange termijn financieel loont, maar bovenal dat het bewust omgaan met onze energiebronnen van groot belang is.”

Holland Eco Finance wil een doorbraak teweeg brengen door de investering in kwalitatief goede LED-verlichting rechtstreeks te koppelen aan substantiële energiebesparing die direct wordt gerealiseerd. Op deze manier kunnen ook groepen met een beperkt budget - zoals publieke instellingen, scholen, verenigingen en stichtingen - profiteren van energiezuinige maatregelen en een lagere energierekening. In een later stadium wil Holland Eco Finance zich ook richten op particulieren en bedrijven.

Holland Eco Finance kan deze oplossing bieden dankzij een startinvestering van ruim een half miljoen euro. Deze is afkomstig is van Energiefonds Overijssel en A2 Participaties, een vehikel van Henk Aa, succesvol ondernemer uit de regio.

Algemeen directeur Hans Veenemans van Holland Eco Finance benadrukt het belang van duurzame ontwikkeling voor Overijssel. Het is volgens hem belangrijk dat ondernemers, wethouders en schoolbesturen in de provincie zich bewust worden van hun eigen mogelijkheden tot duurzame innovatie. “Er is hoogwaardige LED verlichting beschikbaar die meer en beter licht biedt, extreem spaarzaam is en geen kwik bevat. Dankzij deze financieringsvorm kost het niets. Het stadion van PEC Zwolle laat als eerste zien wat er mogelijk is.”

Volgens Bas-Jan Blom, directeur van het Energiefonds Overijssel, brengt Holland Eco Finance verduurzaming voor partijen met minder budget binnen handbereik. “Stichtingen, scholen of verenigingen hoeven met deze werkwijze niet diep in de buidel te tasten om de eerste investeringen te doen. Tegelijkertijd brengt het op langere termijn minder energiekosten met zich mee. Dat is goed voor het klimaat en de partijen die zich elke dag inzetten voor hun buurt of een ander maatschappelijk doel.”

www.hollandecofinance.nl

<< September 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >