Winnaars Gouden Bakkie Award bekend


Winnaars Gouden Bakkie Award bekend
09-09-2014 9:30

Wecycle beloont drie inzamelpartners voor hun inzameling van energiezuinige lampen en armaturen. Deze bedrijven winnen de Wecycle Gouden Bakkie Award 2014. De winnaars zijn CityTec-vestiging Alblasserdam, Imtech Traffic & Infra uit Breda en Siberg uit Amsterdam.

De Gouden Bakkie Awards zijn onderdeel van de campagne ‘Bak in het bakkie’, waarin de inzameling van afgedankte lampen, armaturen en lichtbakken centraal staat. Wecycle is de stichting die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten, armaturen en energiezuinige lampen organiseert.

Naast de drie Award-winnaars heeft Wecycle nog 47 inzamelpartners uit het professionele circuit geselecteerd die veel lampen en armaturen hebben ingezameld. Als dank voor hun inzet trakteren Wecycle-koffiedames op de bedrijfslocaties op koffie met taart.

Focus op armaturen
Bij het aanwijzen van de winnaars zijn alle partners ingedeeld in een van drie categorieën op basis van volume: tot 3.000 lampen, van 3.000 tot 30.000 lampen en meer dan 30.000 lampen. Deze indeling is aangehouden om verschillende installatiebedrijven te kunnen belonen. Belangrijke voorwaarde voor het winnen is dat de bedrijven naast lampen ook armaturen inleveren. Het inleveren van armaturen bij Wecycle blijft namelijk nog ver achter bij de inlevering van lampen.

Alle genomineerde bedrijven zijn inzamelpartners van Wecycle. Dat betekent dat zij alle energiezuinige lampen zoals tl-buizen, spaarlampen en armaturen verzamelen en deze afgeven aan Wecycle. Zij maken voor de inzameling gratis gebruik van de inzamelbakken. Via Wecycle worden deze lampen en armaturen optimaal gerecycled.

Met de ‘Bak in het bakkie!’-campagne wil Wecycle installateurs bewust maken van het belang van het inleveren van energiezuinige lampen én armaturen. Wecycle laat lampen voor meer dan 90 procent recyclen, armaturen voor 80 procent. Door optimale recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Voor de bedrijven is de verantwoorde inzameling en afvoer van afgedankte lampen en armaturen onderdeel van het MVO-beleid. De bedrijven gebruiken de gratis inzamelbakken die Wecycle ter beschikking stelt. Als ze vol zijn, haalt Wecycle deze gratis bij de inzamelpartners op. In totaal zijn ongeveer 1.600 installatiebedrijven inzamelpartner van Wecycle.

In 2013 rapporteerde Wecycle 1,7 miljoen kilo spaarlampen en tl-buizen en 2,3 miljoen kilo armaturen. Meer dan de helft van de kilo energiezuinige lampen en armaturen is afkomstig uit het professionele circuit.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in Nederland organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.600 producenten en importeurs.

Meer informatie:http:// wecycle.nl.

<< September 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >