Nimbus ondersteunt studenten


Nimbus ondersteunt studenten
08-09-2014 9:01

Nimbus werd onlangs eens te meer te hulp geroepen als partner in de internationale scholencompetitie Solar Decathlon Europe. Samen met het OnTop-team van de faculteit Toegepaste Wetenschappen aan de universiteit van Frankfurt ontwikkelde de onderneming uit Stuttgart het lichtplan voor het PlusEnergy-huis van het team, dat de eerste prijs kreeg in de categorie 'Sociale huisvesting'.

Bij Solar Decathlon Europe bestaat de uitdaging erin om het beste huis op zonne-energie te ontwerpen, dat volledig onafhankelijk werkt van externe energietoevoer. De jury, die samengesteld is uit gerenommeerde architecten zoals Thomas Herzog en François-Hélène Jourda, beoordeelt daarbij echter geen virtuele sketches van ideeën, maar wel werkende en volledig uitgeruste huizen op een schaal van 1:1. Teams van universiteiten van overal ter wereld nemen iedere vier jaar deel aan de wedstrijd, waarbij de deelnemers maar liefst twee jaar van hun studies aan het project wijden.

Tijdens de finale worden alle geselecteerde projecten twee weken lang tentoongesteld en voor het publiek opengesteld. Dit jaar kwalificeerden 20 teams zich voor de finale die plaatsvond in het Franse Versailles. Een van die finalisten was het OnTop-team van de faculteit Toegepaste Wetenschappen aan de universiteit van Frankfurt.

Het team uit Hesse ontwikkelde voor de wedstrijd een 100 vierkante meter groot PlusEnergy-huis dat meer zonne-energie voortbrengt dan het zelf nodig heeft en dat bovenop bestaande gebouwen kan worden geplaatst. Alleen al dit idee toont aan dat het OnTop-team zich heel goed bewust is van de uitdagingen waarmee architecten tegenwoordig worden geconfronteerd.

<< September 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >