LED's helpen Giel Beelen


LED's helpen Giel Beelen
22-05-2014 11:35

Giel Beelen heeft het wereldrecord radio maken verbeterd. Maandag 12 mei begon de dj aan zijn poging en 198 uur later was het zo ver: het oude wereldrecord was met 8 uur verbeterd. Deze prestatie kwam tot stand met begeleiding van FluxPlus en de lichtinstallatie van Light Technology Nederland.Aan het wereldrecord radio maken zijn door de Guinness World Records vele regels verbonden. Zo moest Beelen elk gedraaid nummer zelf aan- of afkondigen, mocht hij geen co-presentator hebben, alles zelf presenteren, de studio niet verlaten en studiogasten mochten maximaal 1 minuut aan elkaar praten. Daarnaast leverde elk uur presentatie 5 minuten rustpauze op, die de dj mocht opsparen. In de praktijk kwam dit neer op drie keer 2,5 uur slaap en twee powernaps per dag van een kwartiertje.

Dit alles betekent enorme aanslag op het lichaam, hetgeen zonder goede begeleiding kan leiden tot hallucinaties, depressies en suikerziekte. Om de populaire dj fit te houden en de medische gevaren tegen te gaan, moest het slaap-waakritme van Beelen aangepast worden. FluxPlus en Light Technology Nederland hebben hierbij geholpen. Zo werd tijdelijk een speciale lichtinstallatie in de studio geplaatst en kreeg Beelen een persoonlijk begeleidingsplan overeenkomstig de criteria van de Guinness World Records. Toine Schoutens van Fluxplus zag vervolgens persoonlijk toe op de gesteldheid van Nederlands bekendste radio dj.Via de dynamische LED-verlichting van IsyLED kon het slaap-waakritme van Beelen aangepast worden. Dynamische LED-verlichting kan de prestaties van mensen aanzienlijk verbeteren en heeft toepassingen in de zorg, school, kantoor, sport enzovoort. De kennis van FluxPlus en Light Technology Nederland in deze gebieden is gebundeld.

Zo werd voor de gehele poging een intelligent lichtplan opgesteld. De LED-verlichting in de studio kon worden aangepast aan het slaap-waakritme van Beelen. Om hem wakker te houden, werd via de LED-verlichting het daglicht nagebootst en als een rustmoment of slaapperiode naderde werd de LED-verlichting steeds verder gedimd en van kleur veranderd.

Door het licht te dimmen vlak voor het rustmoment gaat de productie van melatonine in het lichaam omhoog, waardoor Beelen slaperiger werd. In alle andere momenten onderdrukte het felle en blauwe licht de aanmaak van melatonine. Via deze lichttherapie kon de dj optimaal gebruik maken van zijn rustmomenten en toch fit blijven gedurende zijn uitzending met het wereldrecord als gevolg.

FluxPlus is een consultancybedrijf gespecialiseerd in ‘gezonde verlichting’. Light Technology Nederland is de producent van IsyLED en exclusieve distributeur van IsyGLT

www.light-technology.nl

<< May 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >