Jury Daylight Award 2014 bekend


Jury Daylight Award 2014 bekend
13-05-2014 9:00

Onder voorzitterschap van Koen van Velsen beoordeelt een vakkundige jury dit jaar de winnaars van de Daylight Award die op 22 september 2014 bekend zullen worden gemaakt tijdens het congres Licht 2014 in Congresgebouw World Forum in Den Haag.

Met de Daylight Award wil de stichting gerealiseerde projecten waarin het samenspel tussen architectuur en dag- en kunstlicht tot een vernieuwend en vitaliserend gebouwconcept heeft geleid onder de aandacht brengen. Uiteindelijke doel is om opdrachtgevers en ontwerpers te stimuleren om daglichttoepassingen integraal in het ontwerp van een gebouw mee te nemen met als doel het creëren van gezondere gebouwen.

De vakkundige jury staat dit jaar onder leiding van voorzitter Koen van Velsen en bestaat verder uit twee voormalig Daylight Award winnaars, Francesco Veenstra van Mecanoo en Lars Courage van Courage Architecten. Daarnaast nemen Solmaz Esmailzadeh, lichtspecialist bij ARUP, Paul van Bergen, directeur van DGMR, Peter de Winter, Hoofdredacteur ArchitectuurNL en Bouwwereld bij Eisma Media en Sander Mirck van Mirck Architecture, namens de Stichting Living Daylights, plaats in de jury.

Projecten kunnen nog tot 1 juni 2014 in de twee categorieën woningbouw en utiliteitsbouw meedingen naar de prijs. Deze categorieën worden breed bekeken en kunnen zowel nieuwbouw, renovatie- als transformatieprojecten betreffen van woningen, kantoorgebouwen, boerderijen, kerken, scholen, ziekenhuizen etc. De jury zal half juni samenkomen om de ingediende projecten te beoordelen, waarna in beide categorieën maximaal vijf projecten worden genomineerd. Half juli bezoekt de jury de genomineerde projecten, waarna de twee winnaars worden bepaald.

De uitreiking van de Daylight Award vindt dit jaar plaats op 22 september tijdens het congres Licht 2014 Congresgebouw World Forum in Den Haag.

Meer informatie, voorwaarden voor deelname en aanmelden van projecten:  http://www.livingdaylights.nl/awards

Juryvoorzitter Koen van Velsen

<< May 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >