Valmont introduceert multifunctionele lichtmast


Valmont introduceert multifunctionele lichtmast
06-05-2014 9:00

Verwacht wordt dat in 2050 80 procent van de wereldbevolking in een stad woont, terwijl dit in 1950 nog 30 procent was. Deze verandering zal steden aanzetten tot het nadenken over hoe zij de infrastructuur opnieuw moeten gaan inrichten. Nu is veelal de infrastructuur afgestemd op de auto. In de komende jaren zal de inrichting meer moeten worden afgestemd op de voetganger. De auto wordt steeds slimmer, voetgangervriendelijker en het openbaar vervoer wordt steeds efficiënter en geavanceerder. Valmont introduceert als onderdeel van het Valmont-Mixity platform nu de Urban Hyridization.

Bij dit concept is de lichtmast zo ontworpen dat het naast verlichting ook sfeer creëert en diensten kan aanbieden door interactie met de omgeving. De geselecteerde materialen, texturen en kleuren communiceren met het natuurlijk licht, maar ook met kunstmatig licht. Het betekent dat Valmont met deze Hybrid Collection in staat is om schaduwen, accenten, reflecties en transmissie te gebruiken om een specifieke stedelijke omgeving te creëren, zowel gedurende de dag alsook de nacht en dat het ontwerp van elk product kan worden aangepast aan de beoogde sfeer.

Elementen van de Hybrid Collectie kunnen worden gecombineerd op zowel nieuwe of reeds bestaande masten en kunnen zelfs aan de muren gemonteerd worden. Met deze flexibiliteit kan men vormen, maten, texturen en montagehoogtes mixen en vormgeven om een project een eigen gewenste identiteit te geven. De integratie van de hybride elementen in een bestaande of nieuwe lijn van masten zal bijdragen aan het creëren van cadans. Deze maken het mogelijk om een toegeëigend ritme te geven aan de ruimte..

De Hybrid Collectie biedt nieuwe toepassingen rond de masten zoals zitplaatsen, USB-laadpunten, leeslampjes, mogelijkheden voor publicaties, camera-toezicht, lokale informatie, WIfi advertenties, city-marketing, dynamische bewegwijzering e, interactie met bewoners en gebruikers, voetpad signalisatie of identificatie.

Urban Hybridization en de wijze waarop de producten bijdragen aan een betere sociaal, actief, duurzaam, gezond en veilig dorp of stad is intellectueel eigendom van Valomont Industries

Nadere informatie: http://www.valmont.com

.

<< May 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >