Lightify benut de diverse mogelijkheden van licht


Lightify benut de diverse mogelijkheden van licht
10-04-2014 8:25

Met Lightify presenteerde Osram tijdens Light+Building 2014 een lichtsysteem, dat gebruikers in staat stelt om een breed scala van verlichtingsmogelijkheden te ontdekken met behulp van een app op een smartphone of tablet.

Lightify is eenvoudig in bestaande WLAN-netwerken te integreren en stelt de gebruikers in staat om verschillende lichtatmosferen in te stellen. “Licht in een netwerk is voor ons een andere belangrijke stap in de richting van het digitale lichttijdperk. Met Lightify hebben we een idee omgezet in innovatie, dat bijna alles bevat wat je vandaag de dag met licht kunt doen, voor eindgebruikers en professionele gebruikers”, zegt Peter Laier, Chief Technology Officer bij Osram, lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor de business unit algemene verlichting. Lightify zal vanaf de start van het komende lichtseizoen beschikbaar
zijn in Duitsland en andere Europese markten.Lightify biedt de mogelijkheid om huiskamers, werkkamers, balkons en tuinen te kunnen verlichten in een breed scala van lichtatmosferen door het gebruik van een smartphone of tablet. De scènes kunnen vrijelijk worden geconfigureerd, gecontroleerd en flexibel gewijzigd, zelfs terwijl iemand onderweg is. Met Lightify switcht men eenvoudig van een koude naar een warme lichtkleur, zo ook met de verschillende RGB-kleuren en ze is volledig dimbaar. Als aanvulling biedt de app bijvoorbeeld ook voorgeprogrammeerde lichtscènes, zoals een realistische zonsopgang en een selectie kan ook op foto’s worden gebaseerd. "Lightify is niet alleen in staat om per dag verschillend licht in kamers te ontwerpen, het licht kan ook worden gebruikt voor een gevoel van welzijn. De juiste lichtscènes helpen mensen om ’s ochtends beter uit bed te komen en beter te gaan slapen in de avond."

Tijdens vakanties kunnen de gebruikers, met de afwezigheidmodus, flexibel dynamische lichtprofielen creëren voordat ze weggaan of terwijl ze weg zijn. Dit kan een grote bescherming bieden tegen inbrekers in vergelijking tot standaard tijdklokken.

Lightify kan eenvoudig worden geïntegreerd in het bestaande WLAN-netwerk en Lightify-componenten communiceren automatisch met elkaar. De complete Lightify serie van LED- lampen, LED-strips en armaturen kan onafhankelijk van de locatie worden bediend, of het nu voor de huiskamer of de gang, het terras en de tuin of voor professionele verlichting in kantoren is. Osram volgt met het Lightify systeem een geïntegreerde benadering en biedt overeenkomstige producten vanuit één hand.

Ook alle geïnstalleerde lichtsystemen en producten van andere fabrikanten, die de standaard ZigBee lichtlink of de standaard Home Automation ondersteunen, kunnen eenvoudig in het systeem worden geïntegreerd. Als aanvulling biedt het Lightify systeem ook een interface voor de DALI-standaard. DALI wordt in Europa veel gebruikt in professionele toepassingen.
Lightify zal vanaf het komende lichtseizoen beschikbaar worden voor eindgebruikers en een tweede versie voor professionele gebruikers. De starterkit voor eindgebruikers bestaat uit een 'gateway' en een lamp. De app is gratis en kan vanaf september 2014 via diverse Android/IoS app stores worden gedownload.

Via de `Gateway` verbinden de verlichtingsproducten zich met het WLAN-netwerk, zie ook de film over Lightify via onderstaande link.
http://www.osram.com/osram_com/tools-and-services/tools/lightify---smart-connected-light/lightify-for-home---what-is-light-to-you/index.jsp


www.osram-benelux.com

<< April 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >