Venlo vangt tonnen subsidie voor vervanging OV


Venlo vangt tonnen subsidie voor vervanging OV
04-04-2014 13:33

De gemeente Venlo is afgelopen jaar gestart met de grootschalige vervanging van de openbare verlichting. Met de overgang naar LED-verlichting wordt 43 procent energie bespaard. Vanwege deze grootschalige energiebesparing en de CO²-reductie stelt het European Energy Efficiency Fund (EEEF) een subsidie van 425.000 euro beschikbaar. Venlo is daarmee de eerste Nederlandse ontvanger van de technische ondersteuning uit dit Europees fonds.

De komende jaren wordt de openbare verlichting in Venlo vervangen door energiezuinige en dimbare LED-verlichting. In totaal worden zestienduizend armaturen en ongeveer drieduizend lichtmasten vernieuwd. Wethouder Teeuwen (Openbare Werken) is blij met de plannen én trots op de samenwerking met het EEEF: "Met de overgang naar de nieuwe LED-verlichting realiseren we een substantiële energiebesparing. Openbare verlichting is binnen de gemeentelijke organisatie de grootste verbruiker van elektriciteit en de aanpak hiervan is daarom essentieel. Tegelijk verbeteren we de kwaliteit van de verlichting, waardoor ook de veiligheid op straat verbetert. Met de toekenning van deze subsidie is het nóg aantrekkelijker geworden om deze plannen voortvarend uit te voeren.”

De subsidie bedraagt 425.000 euro en wordt verleend door het European Energy Efficiency Fund (EEEF). Om aanspraak te kunnen maken op de technische ondersteuning dient de financiering van het project te worden afgesloten bij het fonds. Het EEEF financiert onder andere projecten die zich richten op openbare energiebesparing en schone energie. Het EEEF is opgezet door de Europese Commissie met als hoofdinvesteerders de European Investment Bank, Cassa Depositi en Prestiti en wordt beheerd door de Deutsche Bank. De subsidies worden toegekend in de 28 EU-lidstaten op gemeentelijk, lokaal en regionaal niveau.Op donderdag 3 april werd de financieringsovereenkomst in Venlo ondertekend. Van links naar rechts: Lada Strelnikova (director environmental and social capital - Deutsche Bank), Jos Teeuwen (wethouder openbare werken - gemeente Venlo) en Mannus Slomp (afdelingshoofd advies en beheer - gemeente Venlo).

<< April 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >