Innovaties van Nimbus


Innovaties van Nimbus
13-03-2014 9:30

De Nimbus Group bouwt zijn Modul L 196 LED-armatuur uit tot een compleet verlichtingssysteem. Met behulp van een nieuw ontwikkeld verbindingselement kunnen nu tot drie verschillende armaturen met elkaar worden verbonden. Bovendien is de hanglamp voortaan ook als plafondopbouwlamp verkrijgbaar.Daarnaast is met de nieuwe L 112-module een klein broertje geboren. Met dit systeem creëert Nimbus meer flexibiliteit, een basisvoorwaarde waaraan moderne werkruimten tegenwoordig moeten voldoen.""Nieuwe producten bieden meer flexibiliteit voor ontwerpers De puristische tot de essentie gereduceerde hanglamp is met zijn lengte van 1,51 meter ideaal geschikt om kantoorruimten op een uniforme en niet-verblindende manier te verlichten en vormt daardoor het perfecte alternatief voor de traditionele rasterlamp", aldus Nimbus.

Wie zijn project met tot 4,54 meter lange lichtstroken wil verlichten, kan voortaan met de Modul L 196 Sequence tot drie afzonderlijke lampen met elkaar verbinden. Dat is mogelijk dankzij een nieuwe vlak verbindingselement van aluminium. Net als de afzonderlijke hanglampen zijn de Sequence-modellen met indirecte verlichting voor sfeerverlichting verkrijgbaar.

“Met deze uitbreiding van ons assortiment bieden we architecten, interieurarchitecten en lichtontwerpers meer flexibiliteit en mogelijkheden”, verklaart Oliver Waidmann, verkoopleider Nimbus Deutschland. "En de toepassingsmogelijkheden van de Modul L 196 worden nog ruimer, nu het model niet alleen als hanglamp, maar ook als plafondopbouwlamp verkrijgbaar is."Aangezien bij een echte productfamilie ook al aan de toekomst wordt gedacht, ontwikkelde Nimbus de nieuwe L 112 hanglamp. “De nieuwkomer is met zijn lengte van 88 centimter het kleine broertje van de Modul L 196”, besluit Waidmann. "En net als zijn grote broer overtuigt de Modul L112 door zijn beperkte hoogte van slechts 18 millimeter."

Meerdere Modul L 196-lampen kunnen door middel van een verbindingselement van aluminium met elkaar worden verbonden.

Nimbus, dat in 1988 door architect Dietrich F. Brennenstuhl werd opgericht, zette al vroeg in op de LED-techniek en verwierf daardoor wereldwijd een vooraanstaande positie. De onderneming heeft sinds 2006 ongeveer achtduizend LED-projecten gerealiseerd. Het spectrum strekt zich uit van de uitrusting van woningen, gezondheidscentra, scholen en kantoren zoals het hoofdkantoor Duitstalige landen van Unilever in Hamburg, het ADAC-hoofdkantoor in München en het gebouw van de hoofddirectie van de WTO in Genève.

Hetzelfde innoverende vermogen komt ook tot uiting bij de bijzonder flexibele roomdivider-systemen van de merken Rosso en Rossoacoustic. Dat geldt vooral voor de geïntegreerde akoestische oplossingen, waarvan de ontwikkeling gebaseerd is op de meest recente kennis uit de wetenschappelijke wereld en onderzoek.

www.nimbus-group.com/andersmacher

<< March 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >