Licht 2014: 'Licht is meer dan een lichtbron'


Licht 2014: 'Licht is meer dan een lichtbron'
26-11-2013 9:45

Geïnteresseerd in alle aspecten van licht? Dan is het 21ste Lichttechnisch congres Licht 2014 iets voor u. Het evenement wordt van 21 tot en met 24 september 2014 gehouden in Den Haag.

De Programma-commissie onder voorzitterschap van dr. ir. Myriam Aries van de TU/Eindhoven werkt momenteel hard aan het opstellen van een breed en interessant driedaags programma waarin veel facetten van licht en verlichting, licht en werk, licht en invloed ervan op de mens, licht en gezondheid, licht en architectuur en zo nog meer.

Licht 2014 is het tweejaarlijks gezamenlijk initiatief van de Duitse, Oostenrijkse, Zwitserse en Nederlandse Lichttechnische genootschappen. De Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde is dit keer de organisator. Het thema van dit congres is: Licht leicht gemacht; Licht leicht gebracht. "Dus geen zware, maar wel interessante kost. Bovendien is dit Duits makkelijk te volgen", aldus de organisatie.

"In de vroege oertijden was de lichtbron het kampvuur en later het olielampje.
Het licht van het kampvuur en olielampje en later van de kaars gaf vooral sfeerlicht. Meer kaarsen zorgden voor meer licht en zo kon men er ook bij werken. Anno 2013 beschikken we over scala aan lichtbronnen en gelukkig ook nog de kaarsen. Licht om bij te werken en licht om een sfeervolle tafel op te luisteren zodat het eten nog lekkerder smaakt."

"Energiezuinige lichtbronnen en -bronnetjes zoals LED's maken dat we gelukkig sfeervolle verlichting kunnen maken voor een mooi diner. Maar naast sfeerverlichting is ook werkverlichting nodig. Denk maar aan goed licht in de keuken om al die lekkere gerechten te bereiden. Goed en eerlijk licht op de toilet zodat je je als vrouw goed kunt opmaken. Goed licht om na afloop huis en haard weer goed te kunnen schoonmaken."

"De relatie 'werktaak-oogtaak-verlichting' gaat nog steeds op. De kunst bij het ontwerpen is om niet gelijk aan ‘lampen’ en verlichting denken, maar eerst nagaan: wat voor werk wordt er gedaan, waar is het licht voor nodig. Dan nagaan: wat betekent dat voor je ogen. Welke inspanning van je ogen wordt hiervoor gevraagd. Of gaat het alleen om sfeer, emotie. Pas dan weet je wat voor verlichting je nodig hebt."

<< November 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >